Alperen Ocakları'nı karıştıran skandal: Cinsel taciz, şiddet, şantaj

Elazığ Alperen Ocakları Üyesi 17 yaşındaki F. Y., Alperen Ocakları'nın eski başkanı E.Y.Ö. ve birçok ocak üyesi hakkında cinsel istismar ve şiddete uğradığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. F.Y. ocak üyelerinin zorlamasıyla bir iş insanına şantaj yapmak için ilişkiye girdiğini de iddia etti.

Yayınlanma: 16.11.2018 - 13:32
Abone Ol google-news

Cinsel istismara uğradığını iddia eden F.Y, eski başkan Öztürk ve beraberindeki isimlerden; darp, tehdit, gasp ve zorla alıkoyma suçlarından davacı ve şikayetçi olarak Çocuk Şube Müdürlüğü'ne bir ifade verdi. Oda TV'nin haberine göre ocak üyesi 24 yaşındaki A. K. isimli kişiyle kendi isteğiyle bir cinsel ilişki yaşadığını belirten F.Y, cep telefonuna bakarak olayı öğrenen E.Y.Ö.'nün kendisine tokat attığını, H.C. ve M.Ş ve G.Ş tarafından yumruklandığını ve tekmelendiğini anlattı. Kafasının duvara vurulduğunu kaydeden 17 yaşındaki F.Y, M.Ş'nin ayağınan çıkardığı çorabı ağzına tıktığını vurguladı. F.Y daha sonra yaşananları ifadesinde şöyle anlattı: ""Bana abdest alıp tövbe namazı kılacaksın dediler ve bana abdest aldırdılar. Beni namaz kıldırmak için tekrar odaya aldıklarında G.Ş. üzerinde bulunan gömleği çıkarttı ve bana ‘ya benimle ilişkiye girersin ya da seni bıçaklarım’ dedi. Ben ikisini de kabul etmedim. Bu sırada yanımızda soyismini bilmediğim Ş. isimli şahıs da vardı. Ş. bana bıçak batıracağı esnada ben dayak yemeyi kabul ettim." 

F.Y., kendi isteğiyle ilişkiye girdiği A.K.nin de ocak üyeleri tarafından dövüldüğünü belirtti.

İŞ İNSANINA TUZAK

F.Y, ifadesinde, zengin olduğu belirtilen M. T. isimli iş insanına E.Y.Ö'nün zorlamasıyla tuzak kurduklarını iddia etti. Kafede buluşarak güvenini kazandığı iş insanıyla ilişkiye girerken ocak üyelerinin geldiğini belirten F.Y., 5 bin TL karşılığında M.T.'nin bırakıldığını söyledi. 3 Kasım günü ifade veren F.Y.,'nin şikayetçi olduğu isimlerin gözaltına alındığı ve daha sonra ise serbest bırakıldığı aktarıldı. İş insanı M. T.'nin şikayeti üzerine aynı isimler tekrardan gözaltına alındı.

ALPERENLER'DEN AÇIKLAMA

Alperen Ocakları Vakfı Hukuk İşleri Birimi olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Haberde; müvekkil tüzel kişilik hakkında iftira, karalama ve yalan haber yapılmıştır. Alperen Ocakları gibi Türkiye ve dünya genelinde faaliyetleri ve milyonlarca seveni ve üyesi olan bir camia hakkında itibarsızlaştırma, toplum gözünde küçük düşürme ve saygınlığını azaltma kastı ile suç işlenmiştir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon