Amerikan yönetimi şeriat anlaşmasından rahatsız
ABD'nin Afganistan ve Pakistan Özel Temsilcisi Richard Holbrooke, Pakistan'ın, aşırı dincilerin kontrolündeki bir bölgesinde şeriat yasalarının uygulanması konusundaki anlaşmadan Washington'ın endişe duyduğunu Pakistan Devlet Başkanı Ali Serdari'ye ifade ettiğini bildirdi.

Afganistan, Pakistan ve Hindistan'ı kapsayan ziyaretlerinin ardından ülkesine dönen Richard Holbrooke, Amerikan CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, Pakistan Devlet Başkanı Zerdari'ye telefon ederek, şeriat yasalarının uygulanması konusundaki anlaşmayla ilgili Amerikan yönetiminin endişesini dile getirdiğini söyledi.
2007 yazında Taliban'ın eline geçen Svat vadisinin de bulunduğu Pakistan'ın Malakand bölgesinde şeriat yasalarının uygulanmasını öngören bu anlaşmayı anlamanın zor olduğunu belirten Holbrooke, "basında ateşkes olarak sunulan bu anlaşmanın bir kapitülasyon gerçeğine dönüşmesinden kaygı duyuyorum ve biliyorum ki, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Başkan Barack Obama da kaygı duyuyor" diye konuştu.

En Çok Okunan Haberler
-
Dervişoğlu'nun çıkışı kulisleri hareketlendirdi
-
Karısını dövememekten şikayet etti!
-
Özer Sencar'dan 'Mansur Yavaş' çıkışı
-
'Yeri garanti olan tek bakan var'
-
Özel'den Kılıçdaroğlu'na 'ihanet' yanıtı
-
O kent için kritik uyarı
-
İmamoğlu'ndan bilirkişiye suç duyurusu
-
Kılıçdaroğlu'ndan 'İmralı ziyaretleri' yorumu
-
'Kovuldun Joe' dedi, izinlerini iptal etti!
-
RTÜK'ten haber bültenlerine tehdit!