Anadolu Ateşi, Antalya'da sezonu açıyor

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Antalya sezonunu 20 Nisan tarihinde açacak.

Yayınlanma: 08.04.2010 - 13:20
Abone Ol google-news

Bu sezon 10'uncu yılında yeni sürprizleriyle kendi sahnesi olan Gloria Aspendos Arena'da seyirciyle buluşacak olan Anadolu Ateşi, hem Antalyalılara hem de tatile gelen yerli ve yabancı turistlere Anadolu'nun 3 bin yıllık tarihini ve kültürünü danslarla anlatacak.

Bugüne kadar 78 ülkede ve Türkiye'nin dört bir tarafında yaklaşık 20 milyon izleyiciye gösterilerini sunan Anadolu Ateşi, yenilenen sahne repertuvarı ile 20 Nisanda Antalya'da izleyici karşısında ilk sınavını verecek. 5 bin kişilik Aspendos Arena'da haftanın iki günü gösteri yapacak olan Anadolu Ateşi, Türkiye turnesi kapsamında 16 ilde sahneye çıkacak.

 

"Antalya ikinci evimiz"

Anadolu Ateşi'nin Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, yakaladıkları başarı çıtasını her zaman daha da yükseğe taşıyacaklarını ifade etti.

Antalya'nın Anadolu Ateşi için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Antalya sadece Türkiye'nin değil dünya turizminin de en önemli merkezlerinden biri, bizim de ikinci evimiz gibi. Biz her yıl burada yaptığımız etkinliklerle Türkiye'nin tanıtımına büyük katkılarda bulunurken, tanıtım anlayışını da değiştiriyoruz. Her yıl 6 ay boyunca sanatseverlerle buluşmak bizim açımızdan gurur verici. Anadolu Ateşi dünyanın dört bir yanını dolaştıktan sonra yeniden doğduğu topraklara dönüyor. Türkiye'nin Anadolu Ateşi'ni özlediğinin farkındayız. Bu uzun turnede yarattığımız efsaneye kaynaklık eden kültürümüzle daha yakın olmak ve dünya turnesi öncesinde halkımızın alkışını ve desteğini almak bize güç verecek.''

 

"İlkbahar-yaz Türkiye turnesi"

Doğu ve Batı Kültürleri'nin buluşmasını hedefleyerek çıktığı yolda Türkiye ve dünyada milyonlarca seyirciye ulaşan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 2010 Türkiye İlkbahar-Yaz Turnesi'ne, 18 Nisanda Ankara ile başlayacak.

Bu yılın İlkbahar-Yaz Turnesi'nde ilkleri de yaşatacak olan Anadolu Ateşi, Türkiye'nin batısından doğusuna kadar 16 ili dolaşıp 10 bin 750 kilometre yol kat ederek sanatseverlerle bir araya gelecek.

Türkiye turnesine 60 kişilik ekibiyle devam ederken aynı anda Antalya'da 120 kişilik ekibiyle izleyicinin karşısına çıkacak olan Anadolu Ateşi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Topluluk, Türkiye turnesinde Ankara'nın ardından, 19 Nisanda Eskişehir, 20 Nisanda Balıkesir, 21 Nisanda İzmir ve 30 Nisanda da Tekirdağ'da hayranlarının karşısına çıkacak.

Ekip daha sonra, Bursa, Aydın, Denizli, Çorum, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Erzurum'da gösteri sunacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler