Andımız son haftasında

Öğrenciler bu sabah okul bahçesinde toplanarak son kez "Andımız"ı okudu.

Yayınlanma: 04.10.2013 - 15:34
Abone Ol google-news

 
İzmir’de, öğrenci andının demokratikleşme paketi kapsamında kaldırılacağının açıklanması kentteki bazı öğrenci velilerince tepki gördü.Demokratikleşme paketi kapsamında kaldırılması istenen öğrenci andı, İzmir’deki ilköğretim okullarında artık son kez okunuyor. Andın okunması uygulamasına bir hafta içinde son verilecek olması İzmir’de de tepkiye neden oldu. Değişiklikten önce andın okunduğu okulda bazı veliler karara tepki gösterdi. Andın kaldırılmasının vatandaşları ayrıştıracağını ileri süren veliler, kararın birkez daha gözden geçirilmesini talep etti.
Öte yandan andın kaldırılacağından habersiz olan öğrenciler her zamanki gibi sabah sıralarına girdi. Hepbir ağızdan öğrenci andını okuyan öğrenciler, ardından sınıflarının yolunu tuttu.

EDİRNE VE SAMSUN' DA SON KEZ OKUNDU
Samsun ve Edirne’nin Dilaverbey Mahallesi’ndeki İstiklal Orta Okulu’nda sabah 08.30’da bahçede toplanan ö»renciler demokratikleşme paketiyle kaldırılan Andımız' ı son kez okuyarak sınıflarına girerek derse başladı.
NE ZAMAN UYGULAMAYA GİRDİ
Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmenliği'nin öğrenci andı başlığı taşıyan 12'inci maddesinde yer alan Andımız, 1933 yılında uygulamaya konulmuştu. 1972 ve 1997 yıllarında değişikliğe uğrayıp bugünkü halini aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler