Ankara katliamında elebaşı yarım saatle kaçmayı başarmış

Ankara Tren Garı önündeki saldırıyı gerçekleştiren iki canlı bombayı başkente getiren araçlar, eylemden çok kısa süre sonra terk edilmiş halde bulundu.

Yayınlanma: 20.10.2015 - 09:51
Abone Ol google-news
<video:386415>

10 Ekim’de eylem için Gaziantep’ten Ankara’ya iki ayrı araç yarımşar saat arayla yola çıktı. Önceki gün tutuklanan Y.Ş., Suruç’taki canlı bomba eylemcisi Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz ile Suriye uyruklu olduğu tahmin edilen diğer üç yabancıyı Ankara’ya getirdi.

İki araç da bulundu

Milliyet gazetesinden Türker Karapınar'ın haberine göre; Y.Ş. aracı kullanırken, Alagöz ve kendi aralarında Arapça konuşan yabancılar arka koltukta oturuyordu. Y.Ş., Ankara’nın Gölbaşı ilçesine kadar geldikten sonra “sen dön” talimatı üzerine ayrıldı. Patlayıcı bomba yelekleri üzerlerinde olan Alagöz ve diğer yabancı, 3 saat içinde eylemi gerçekleştirdi.

Savcılık ve Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekiplerinin çalışması sonucu canlı bombaları ve saldırıyla bağlantılı kişileri Gaziantep’ten Ankara’ya getiren iki araç terk edilmiş halde bulundu. Bomba aramalarında kullanılan köpekler araçlarda patlayıcı kokusu aldı. Bunun üzerine araçların kapıları fünyeyle patlatıldı. Araçlarda yapılan incelemelerde patlayıcı maddeye rastlanmazken, çok sayıda parmak izi alındı.

Hepsi yakalanabilirdi

Polis, katliamı gerçekleştirenleri Türkiye’ye getiren asıl elemanı ise Y.Ş.’nin kimliğinin ve olayda kullanılan araçların açığa çıkmasının ardından 30 dakika ara ile elinden kaçırdı. Asıl elemanın, Alagöz ve yanındaki yabancı uyruklu kişinin amiri konumunda olduğu tespit edildi. Savcılık makamları, “Bu eleman yakalansaydı, hepsini yakalayacaktık” değerlendirmesini yaptı.

Eylemin asıl planlayıcının araçların deşifre olması üzerine 2, 3 saat içinde bulunduğu ilden yurt dışına çıktığı değerlendirilirken, dokuz kişi hakkında gıyabi tutuklama kararı verildi. Ankara’ya doğru yarımşar saat süre ile yola çıkan diğer araçtaki iki kişinin de canlı bomba eylemcisi olabileceği ihtimali üzerine Türkiye’nin 81 ilinde IŞİD hücrelerine çok kapsamlı operasyonlar yapıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler