Ankara'da ' ByLock' operasyonu: 94 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ByLock kullanıcısı oldukları tespit edilerek haklarında gözaltı kararı verilen 94 şüpheliden 67'si yakalandı.

Yayınlanma: 05.11.2019 - 09:55
Abone Ol google-news

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI OPERASYONLA İLGİLİ ŞU AÇIKLAMAYI YAPTI: 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi özel ve kamu iktisadi işletmeleri çalışanı olan sivil, örgütün gizli ve sifreli haberleşme programı olan  bylock kullanıcısı  olduğu tespit edilen 94 şüpheli hakkında operasyon başlatıldı. 

Ankara ilinde  05/11/2019 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilerek yapılan operasyon sonucunda, Bylock Kullanıcısı olduğu belirlenen 67 şüpheli yakalandı. Gözaltı kararı verilen diğer FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olan şüphelilerinin yakalanmasına yönelik işlemler devam etmektedir. 

FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının ankesör, büfe, ardışık arama şeklindeki haberleşmeleri ile ilgili yürütülen soruşturmada ise; Kara Kuvvetleri Komutanlığında astsubay olarak görev yapmakta iken emeklilik, istifa, ihraç, naklen tayin gibi sebeplerle görevden ayrılan  ve umuma açık sabit hatlardan örgütsel iletişim amacıyla iletişim kurdukları değerlendirilen bugün itibariyle Ankara merkezli toplam 6 ilde haklarında  gözaltı kararı verilen 18 şüpheliden 14'ü an itibarı ile gözaltına alınmış olup, yakalama ve gözaltı işlemleri devam etmektedir.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler