Ankara'da 86 yıllık sıcaklık rekoru kırıldı

Ankara'da 86 yılın sıcaklık rekoru öğle saatlerinde kırıldı. Yurt genelinde ise sıcaklık, mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Yayınlanma: 27.07.2012 - 09:07
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Ankara bugün 1926 dan bu güne ölçülen en yüksek hava sıcaklığını gördü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri saat 13.34 itibarıyla Ankara'da 41 santigrad derece sıcaklık ölçüldüğünü bildirdiler.

Meteoroloji sıcaklıkların yarından itibaren azalacağını bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye geneli parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde Trabzon ve Rize çevreleri, öğle saatlerinden sonra Bilecik, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Eskişehir, Ankara'nın kuzeybatı çevreleri, Manisa'nın Gördes ve Demirci, Bursa'nın Yenişehir ilçeleri, akşam saatlerinde Uşak, Kütahya, Bilecik, Bolu ile gece saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Kastamonu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (yerel dolu yağışı ve yağış anında kısa süreli fırtına) geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normallerinin 3 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz'in kıyı kesimleri ile ülkemizin güneydoğu kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji sıcaklıkların yarından itibaren azalacağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler