Araştırmacıları ciddiye al Trump!

Bir yıldır, her cuma İsveç Parlamentosu’nun önünde iklim için okul grevi yapan 17 yaşındaki Greta Thunberg önümüzdeki haftalarda ABD’ye giderek iklim konusundaki aydınlatma çalışmalarına orada devam edecek. Bir yıl ABD’de kalacak olan Greta aynı zamanda Güney Amerika ülkelerini de dolaşarak iklim değişikliği konusunda halkın bilinçlenmesi için düzenlenecek toplantılara katılacak.

Yayınlanma: 04.08.2019 - 22:51
Abone Ol google-news

İsveç’teki son grev nöbetinde kısaca sohbet etme fırsatını bulduğumuz Greta, bir yıldır Avrupa’dakiüst düzey politikacılarla yaptığı görüşmelerden tatmin edici bir şey duymamaktan yakındı. Liderlerin, gençlerin söylediklerini dikkate almadıklarını söyleyen Greta, “Dünyada iklim değişikliğini birinci derecede ciddiye alan, oy verilecek tek bir parti bile yok” diye yakınıyor. Donald Trump ile görüşürsen ne diyeceksin diye sorunca gülümsüyor ve “Araştırmacıları ciddiye al derim” diyor. Sorunun halkın iklimdeki değişikliğin ciddiyetini tam olarak kavrayamamasından kaynaklandığı görüşünde olan Greta, “Fridays for future” (Cumalar Gelecek İçin) hareketiyle halkı bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi. Bir yıl ABD’de kalacak olan Greta’yı, bu süre içinde çok sayıda toplantı ve seyahat bekliyor. Eylül ayında New York’taki BM toplantısında katılacak olan Greta aralık ayında da Santiago’daki BM İklim Zirvesi’nde konuşacak. Nobel Barış Ödülü’nün en güçlü adayı olan Greta Thunberg, muhtemelen 10 Aralık’ta Oslo’da olacak.

Greta, Amerikalılara iklim dersi verecek

Okul grevlerinin ellinci haftasına rastgelen 2 ağustos günü, parlamento önündeki son nöbetini tutan Greta, ABD’ye hareketinden önce önümüzdeki günlerde Lozan’da 37 ülkeden gelecek 450 öğrenciyle buluşarak 20 Eylül’deki global okul grevi için hazırlıkları konuşacak.
Greta’nın yokluğunda İsveç Parlamentosu’nun önündeki cuma grevlerini arkadaşları sürdürecek. Okul grevleriyle halkın bilinç düzeyini yükseltmeye çalışan gençler, hükümetleri, atmosfere zehirli gaz salınımını durdurmak için önlemler almaya çağırıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler