Arınç'tan basına tehdit

Başbakan Yardımcısı ve Geçici Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, HaberTürk TV'de katıldığı canlı yayında Evrensel gazetesini ve Özgür Gündem'i hedef gösterdi.

Yayınlanma: 24.07.2015 - 23:38
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 24 Temmuz Basın Bayramı’nda şaşırtan açıklamalar yaptı. Evrensel ve Özgür Gündem’i hedef gösteren Arınç, “Diğerlerini saymayayım birçok gazete. Bunlar suç makinesi. Terör örgütünü övüyorlar” dedi.

Bir televizyon programının canlı yayında Evrensel ve Özgür Gündem’i hedef gösteren ifadeler kullanan Arınç “... Benim daha sözlerim bitmedi. Elimde bir dosyayla geldim ama süre kalmadı. Bakın size göstereyim. Özgür Gündem ve Evrensel’in de içinde olduğu, diğerlerini saymayayım birçok gazete.. Bunlar suç makinesi. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar. Bazı isimlerle köşe yazıları yazıyorlar. Ama biz onlara bu kadar çok dava açsak bu davaları da kullanırlar. Yine çıkar aynı şeyleri yazarlar” diye konuştu.

Kara harekatı düşünmüyoruz

IŞİD’e ilişkin de konuşan Arınç “IŞİD ile biz sadece konsolosluk görevlilerimiz, rehin haldeyken, sadece çok fazla konuşmadık. Ama mücadele bir yandan devam etti. Fakat daha sonra olaylar gelişti, IŞİD her tarafa saldırmaya başladı. Biz bunların hepsinin hakkından geliriz. Kara harekâtı şimdilik düşünülmüyor. Koalisyon içinde de kendimize çok önemli görevler aldık ama kara harekâtını koymadık. Çözüm sürecinin temeli Habur’la atıldı ama başarısız oldu” dedi.

Nasıl alana girdi?

“HDP’liler Suruç’ta neden yoktu?” sorusuyla eleştirilen Arınç, “Olaydan önce polisin güvenlik araması yapmasına belediye yetkilileri engel oldu. Suruç’ta her yerde görünen HDP milletvekilleri, ilçe başkanı, yerelden katılan neden yok? Bence izole edilmiş bir topluluk halinde bunlar hedef gösterilmiş. Bu adam nasıl 50 kişinin arasına girmiş, eğer kamera kayıtları olsaydı buraya nasıl girdiğini görmüş olurduk. Güvenlik kamerası 10 aydır çalışmıyor. Ben sadece masumane soruyorum dedim” dedi.

Arınç koalisyon görüşmelerine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı: “Gönlüm CHP ya da MHP ile bir hükümet kurmaktan yana. ‘Hemen seçime gidelim’ demek ülkeyi sevmemektir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler