Arınç'tan MHP açılımı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 9 yıl önce "idamı kaldırdı" diye MHP'nin siyasetine "vıcık vıcık, ihanet, dönüş, omurgasız" demişti, şimdi ise "Bahçeli karşı olmasına rağmen hükümette mutabık oldu. İdam kaldırıldı. Ben Bahçeli'den katkı bekliyorum" sözleriyle MHP'ye pozitif yaklaştı.

Yayınlanma: 31.08.2009 - 08:41
Abone Ol google-news

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 9 yıl önce Öcalan'ın idamının kaldırılmasında "yerden yere vurduğu" MHP lideri Devlet Bahçeli'yi şimdi övdü.

9 yıl önce idam cezasının kaldırılmasında imzası bulunan MHP ve DSP'yi "omurgasız siyaset yapmakla" ve "PKK ile siyasi çözüm için masaya oturmakla" eleştiren Arınç, gazetelerin Ankara temsilcileriyle yaptığı söyleşide, "Bahçeli karşı olmasına rağmen hükümette mutabık oldu. Bahçeli için zehirli su içmek gibi bir şeydi. İdam kaldırıldı. Ben Bahçeli'den ve partisinden katkı bekliyorum" diyerek, Bahçeli'nin o günkü tutumuna daha pozitif yaklaştı.
 

"Omurgasız, ilkesiz, vıcık vıcık istismar"

Oysa, DSP-MHP-ANAP Koalisyon Hükümeti genel başkanlarının 13 Ocak 2000 tarihinde yaptıkları uzun toplantıdan sonra Öcalan'ın idam cezasının kaldırılması, toplumun birçok kesiminde olumlu karşılanırken, kapatılan Fazilet Partisi ile BBP, hükümeti ağır dille eleştirmişti. Bu eleştirinin artçı dalgaları dönemin Fazilet Partisi Milletvekili Haşim Haşimi'nin istifasına da yolaçmıştı. 13 Ocak'ta kararın alınmasından bir gün sonra Fazilet Partisi'nin grup başkanvekili olarak görev yapan Bülent Arınç, idam kararının kaldırılması konusunda sert açıklamalarıyla dikkat çekmişti. Arınç, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, "liderler zirvesinden çıkan bildiri ile hükümetin, yıllardır masaya oturmaktan kaçındığı PKK ile pazarlık yapma noktasına geldiğini" belirtmiş, hükümeti Apo konusundaki tavrı nedeniyle, "omurgasız, ilkesiz" olmakla suçlayıp, olayı "vıcık vıcık istismar" diye tanımlamıştı.

Arınç, "Bu hükümetin terör örgütüyle pazarlık yaptığının bir göstergesidir. Bugüne kadar devlet terörle mücadele ederken pazarlık yapmaz, masaya oturmaz, siyasi çözüm ne demek" sözleri kayıtlara geçmişti. Liderler zirvesi ile Meclis'in devre dışı bırakıldığını savunan Arınç, konunun Meclis'te tartışılması gerektiğini vurgulayarak, "Ne kadar muhteşem bir zirve olduğunu göstermek için Mesut Yılmaz'ın 7,5 saat tuvalete bile gitmediğini söylüyorlar. Bu kadar çirkin bu kadar bayağı, gülünç. Sonunda 4 satırlık bildiri çıktı. Neler görüşüldüğü bilinmiyor istihbarat raporları gazete sayfalarında tefrika ediliyor ama siyasi partilerin haberi yok Meclis devre dışı bırakılmış?" demişti. Arınç, DSP ve MHP'yi ağır bir dille eleştirerek şöyle devam etmişti:

"Bir büyük ihanet ve büyük bir dönüş de yaşıyoruz. MHP. Tam 180 derecelik bir dönüş, bu kadar ilkesizlik bu kadar vıcık vıcık istismar Türk milletine büyük bir hakarettir. Bu hakareti Türk milleti haketmedi. Asıl bu dönüşleri yapan bu omurgasız insanlara sormak gerekir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler