Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu kurucusu Ümmiye Koçak'tan çağrı: ''Yün Bebek' filmimiz izleyiciyle buluşsun'

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu Ümmiye Koçak, sosyal medya hesabından çağrıda bulundu. Koçak, "Yün Bebek" isimli filmlerinin dijital ortamda izleyiciyle buluşmasını istediklerini söyledi.

Yayınlanma: 17.12.2020 - 15:45
Abone Ol google-news

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu (Fotoğraflar: AA)

2001 yılında Mersine bağlı Arslanköy'de kurulan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun kurucusu ve oyun yazarı Ümmiye Koçak, sosyal medya hesabından çağrıda bulundu.

Senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği "Yün Bebek" filminin, dijital ortamda izleyiciyle buluşmasını istediklerini belirten Koçak şunları söyledi:

"Senaryosunu yazıp yönettiğim ve bizlere ABD'de ödül kazandıran uzun metraj sinema filmimiz ‘Yün Bebek’i dijital ortamda izlenmesini çok istiyoruz. Tek amaç kadınların sesini duyurabilmek. Anadolu kadınları istediğinde her şeyi yapabilir."

NEW YORK'TA ÖDÜL ALDI

"Yün Bebek"

2013'te seyirciyle buluşan ve kadına karşı şiddeti konu alan "Yün Bebek",  2. New York Avrasya Film Festivali'nde "Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülüne değer görüldü.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARINDAN DESTEK

Koçak'ın paylaşımına destek veren sosyal medya kullanıcıları, çevrimiçi platformları etiketledikleri paylaşımlarıyla Netflix, BluTV, Mubi Türkiye ve Exxen'e filmin gösterilmesi için çağrıda bulundu.

ARSLANKÖY KADINLAR TİYATRO TOPLULUĞU

Ümmiye Koçak

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, 2001 yılında Ümmiye Koçak öncülüğünde Mersin’e bağlı Arslanköy’de kuruldu.

Topluluğun sahnelediği ilk oyun Remzi Özçelik’in “Taş Bademleri” adlı oyunu oldu.

Daha sonra kendi hikâyelerinden oluşan “Kadının Feryadı” oyununu sahneye taşıyan ekip, 2006 yılında “Hasret Çiçekleri” isimli oyunlarını Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali’nde sahneledi.

Tarlada çalışarak bitiktirdiği paralarla, “Yün Bebek” isimli filmi yazıp yöneten Ümmiye Koçak; kadına karşı şiddeti anlattığı filmle 2. New York Avrasya Film Festivali’nde “Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödülünü kazandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler