Artvin'de baraj nedeniyle 'mezarlıklar açıldı, kemikler çıkarıldı' iddiası

Artvin Yusufeli’nde baraj nedeniyle sular altında kalacak ilçedeki mezarlıkların da taşınacağı açıklanmıştı. Ancak, yeni mezarlık yeri belli olmadan mezarların açılarak kemiklerin çuvallarla depoya kaldırıldığı iddia edildi.

Yayınlanma: 25.08.2021 - 09:22
Artvin'de baraj nedeniyle 'mezarlıklar açıldı, kemikler çıkarıldı' iddiası
Abone Ol google-news

Artvin Yusufeli’nde Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren Yusufeli Barajı nedeniyle sular altında kalacak ilçenin yeni yerleşim yerinde sona gelindi.

Yusufeli’nde, mezarlıklarda sular altında kalacağı ve mezarların açılarak taşınacağı açıklanmıştı. Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; bölge halkı yeni mezar yeri tespit edilmeden ailelerine ait mezarların açılarak kemiklerin çuvallara doldurulup depoya konulduğunu ileri sürdü.

Fotoğraf: Sözcü gazetesi

KEMİKLERİ ÇUVALLARA DOLDURDULAR

Yurttaşlar, ilçenin Serindere mevkiinde bulunan mezarların numaralandırılıp açıldığını ileri sürerek, yapılan işlemlerden habersiz olduklarını söyledi. Yeni mezarlığı yerinin belli olmadığını belirten yöre halkı, açılan mezarlardan çıkan kemiklerin çuvallara konulduğunu ve numaralandırılarak mezarlıkta bulunan caminin yanında ki eski ve boş bir depoda saklandığını ifade etti.

Vatandaşlar bölgede plansız ve özensiz bir şekilde mezarların açıldığını ileri sürerek ölülerinin yeni mezarlığa defin işlemlerini ise ne zaman yapılacağı hakkında bilgilerinin olmadığını vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler