Ashley Madison skandalına Türkiye de karıştı

'Hayat kısa, bir kaçamak yaşa' sloganına sahip evlilik dışı ilişki sitesi Ashley Madison'ın Türkiye'den de kullanıcıları olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma: 22.08.2015 - 15:12
Abone Ol google-news

Kimliği belirsiz hackerların, Ashley Madison adlı çöpçatanlık sitesine üye 32 milyon kişinin bilgilerini internette yayınlamasının ardından ortaya çıkan skandala Türkiye de karıştı. 'Hayat kısa, bir kaçamak yaşa' sloganına sahip sitenin Türkiye’den de kullanıcılarının olduğu ortaya çıktı.

Quartz’ın haberine göre, Madrid merkezli dijital ajans Tecnilogica’nın hazırladığı haritada, kullanıcı yoğunluğunun en fazla olduğu yerlerin Batı Avrupa ve Kuzey Amerika olduğu görüldü. Rusya, Çin ve Afrika’nın çoğunda ise kullanıcı sayısının az olduğu dikkat çekti.



Kimliği belirsiz bilgisayar korsanları, Ashley Madison adlı çöpçatanlık sitesine yönelik tehditleri gerçeğe dönüştürmüş ve eşini aldatan 32 milyon kullanıcının bilgilerini internette deşifre etmişti. Sitenin kullanıcıları arasında İngiltere ve ABD hükümetinden isimlerin yanı sıra, BM'den de üst düzey yetkililerin yer aldığı açıklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler