Aşkı internette arayan 1 milyon kişiye özel

Türkiye'yi internette aşkla tanıştıran, Türkiye'nin ilk arkadaşlık ve aşk sitesi Siberalem 10 yaşına bastı. Siberalem.com'un üç kadın yöneticisi de, bu on yıl içinde siberalemde yaşadıkları tecrübe ve deneyimlerden yola çıkarak, aşkı internette arayanlar için, 'Sahici İlişkiler' adında bir kitap hazırladı.

Yayınlanma: 10.12.2010 - 14:41
Abone Ol google-news

Aşkı internette arayanlar için bir rehber niteliğindeki 101 sayfalık kitapta, internette doğru kişiyi bulmak isteyenler için önemli tüyolar yer alıyor. Amerikalıların yüzde 40’ı Avrupalıların ise yüzde 39’u sevgilisini veya eşini internetten buluyor. Bu ülkelerdeki eviliklerin yüzde XX’i internet üzerinde başlayan ilişkilerin sonucu gerçekleşiyor.

Türkiye’de de durum farklı değil, yapılan araştırmalar, irili ufaklı 100’ün üzerinde arkadaşlık sitesinin mevcut olduğu Türkiye’de, 1 milyon civarında insanın aşkı internette aradığını gösteriyor. Bunun yanı sıra  15 milyon kişi de çeşitli arkadaşlık sitelerini kullanıyor. Türkiye’nin internet ortamındaki ilk arkadaşlık ve tanışma sitesi olan www.siberalem.com, 12 milyon profile sahip. 2 milyon aktif üyesi olan siteye her gün 200 bin kişi giriş yapıyor. Yıllardır siberalem.com’da İlişki Danışmalığı yapan Ayşegül Denizci, Direktör Ayşe Gözde Ekmekçi ve yönetici Burcu Burhan, internet gibi dev bir ağın içinde kaybolmadan, kolayca insanları aşka ulaştırmak için bu kitabı hazırladı.

Rehber kitapta, öncelikle iyi bir profil oluşturmanın önemine dikkat çekilirken, “Küçük bir hikayesi olan bir rumuz seçerseniz, sohbete başlangıç için güzel bir neden olur” uyarısında bulunuluyor.  Profilinizi oluşturdunuz, peki fotoğraf olmalı mı? Olmamalı mı? Bu konuda da kitapta ilginç ayrıntılar var. Fotoğraflı profil sahiplerinin attığı mesajların cevaplanma olasılığının 40 kat fazla olduğu saptanmış. Yani, internette aşkı arayanlar için fotoğraf olmazsa olmazlardan.  Anlamlı bir rumuz, fotoğraflı ve uygun bir profilin sonrasında aramanın nasıl yapılacağını bilmekte çok önemli. “Çok genel aramalar yapıp daha çok kişiyi görüntülemek başarı oranınızı arttırmaz. Daha az ama sizin aradığınız niteliklerde ve iletişim kurabileceğiniz kişileri bulmak size zaman kazandırır” diye konuşuyor Siberalem yöneticileri. İlk mesaj da çok önemli. İlk mesaj mutlaka o profile atılmış bir mesaj olmalı. “Yani profili okuduğunuzu belli eden cümleler içermeli. Aksi taktir de okuyan kişi herkese aynı mesajı kopyala-yapıştır yöntemiyle gönderdiğinizi düşünür” ikazı da yapılıyor.

Profil oluşturma sonra ve aşkı bulanlar

İlk adım olan profil oluşturmaktan ilk buluşmaya kadar her konuda nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair bilgiler ve uzman görüşleri yer alan  kitabın en ilgi çeken bölümlerinden biri de aşkı internette bulan çiftlerle yapılan söyleşiler. www.siberalem.com un yöneticileri tarafından kaleme alınan kitap, internet ortamında arzu edilen ilişkiye kavuşmak isteyen herkes için uygulamalı bir rehber...
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler