Assos'ta Felsefe Yaz Etkinlikleri başlıyor

Felsefe Sanat Bilim Derneği tarafından organize edilmekte olan Assos'ta Felsefe etkinliği yaz dönemi 1 Temmuz'da başlyor. Bu dönem ünlü Alman filozof Friedrich Nietzsche üzerine sunum ve tartışmalar yapılacak.

Yayınlanma: 30.06.2013 - 15:20
Abone Ol google-news

1-4 Temmuz günleri arasında Assos Terrace Otel’de gerçekleşecek etkinliğe Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı. “Assos’ta Felsefe” etkinliğinin kurucusu ve direktörü Örsan K. Öymen’in yanı sıra bu yıl alanın saygın isimlerinden; New York Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi John Richardson, Birbeck College (Londra) Felsefe Bölümü öğretim üyesi Kenneth Gemes, Martin Luther Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Alexander Aichele, Acampora: City University of New York Hunter College Felsefe Bölümü öğretim üyesi Christa Davis, Ernst-Moritz-Arndt Greifswald Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Werner Stegmaier, Wisconsin-Madison Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Ivan Soll, King’s College London Felsefe Bölümü öğretim üyesi Simon May, çevirmen, yazar, felsefeci Oruç Aruoba, Richmond Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Gary Shapiro ve merkezi New York’ta olan “The Nietzsche Circle”ın kurucularından Rainer Hanshe katılacak.

Her yaz dönemi etkinliğinde olduğu gibi tüm konuşmalar ve diyaloglar İngilizce olup herhangi bir çeviri yapılmamaktadır. Tüm toplantılar Assos Terrace Otel’de gerçekleşecek (Tel: 286-7640285) ve her oturum, soru-yanıt kısmı dahil, 1 saat sürecek. Her oturum arasında 30 dakika ara verilecek.

Söz konusu etkinlik, derneğe yapılan bağışlar ve son derece sembolik ve cüzzi bir gelir kaynağı olan üye aidatları ile organize edilmekte,b u nedenle Assos’ta Felsefe etkinlikleri, bu etkinliklerden yararlanan katılımcıların da katkılarıyla yapılabilmektedir. Katılımcılar tüm masraflarının tamamından kendileri sorumlu bulunmaktadır.

 

Program

1 Temmuz Pazartesi

19:00 Athena Tapınağı: Tanışma, mavi deniz, şarap, güneşin batışı

21:30 Liman’da Akşam Yemeği (Nazlıhan Otel Restaurant)

2 Temmuz Salı

 11:30 John Richardson (New York University): "Nietzsche's Naturalized Values"

13:00 Kenneth Gemes (Birbeck College): “Nietzsche on the Value of Truth”

14:30 Alexander Aichele (Martin Luther University): "Causation and Reality: Nietzsche on What There Is."

16:00 Örsan K. Öymen (Işık University): “Nietzsche’s Scepticism”

17:30 Christa Davis Acampora (Hunter College): "Nietzsche's Critical Philosophy"

19:00 Werner Stegmaier (Ernst-Moritz-Arndt University of Greifswald): “Subject(iv)ity: Nietzsche, Before and After”

20:30 Köyde Akşam Yemeği (Assosyal Otel Restaurant)

3 Temmuz Çarşamba

12:00 Ivan Soll (University Of Wisconsin-Madison): "Nietzsche on Pleasure and Power."

13:30 Simon May (King’s College London): “Does Nietzsche Affirm Life?”

15:00 Oruç Aruoba (Independent Researcher): "A Key to Nietzsche: Death."

16:30 Gary Shapiro (University of Richmond): "The Time of the Political After World-History."

18:00 Rainer Hanshe (Independent Researcher): “Zarathustra’s Stillness: Dreaming and the Art of Incubation”

19:30 Akşam Yemeği (Assos Terrace Otel Restaurant)

22:30 Antik Tiyatro’da Klasik Müzik (Anne Monika Sommer-Bloch)

23:15 Antik Tiyatro'da Dyonisos ile Symposium (Oruç Aruoba)

4 Temmuz Perşembe

15:00 Truva Ziyareti

21:15 Veda Yemeği (Assos Terrace Otel Restaurant)

Konuşmacılar hakkında

John Richardson: New York Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. İlgi ve çalışma alanları: 19. ve 20. Yüzyıl Avrupa Kıta Felsefesi, Antik Yunan Felsefesi, Biyoloji Felsefesi, Nietzsche, Heidegger, Darwin ve Aristoteles. “Existential Epistemology: A Heideggerian Critique of the Cartesian Project”, “Nietzsche’s System”, “Nietzsche’s New Darwinism”, “Heidegger” ve “The Oxford Handbook of Nietzsche” (Kenneth Gemes ile) kitaplarının yazarıdır. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.

Kenneth Gemes: Birbeck College (Londra) Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. İlgi ve çalışma alanları: Bilim Felsefesi, Mantık Felsefesi, Epistemoloji, Nietzsche ve Freud. “The Oxford Handbook of Nietzsche” (John Richardson ile) kitabının yazarı, “Nietzsche on Freedom and Autonomy” (Simon May ile) kitabının derleyicisidir. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.

Alexander Aichele: Martin Luther Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. İlgi ve çalışma alanları: Metafizik, Estetik, Etik, Epistemoloji, Antik Yunan Felsefesi, Hermeneutik, Platon, Aristoteles, Kant ve Nietzsche. “Philosophie als Spiel: Platon-Kant-Nietzsche” ve “Ontologie des Nicht-Seienden: Aristoteles' Metaphysik der Bewegung” kitaplarının yazarıdır. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.

Örsan K. Öymen: Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Etik, Kuşkuculuk, Varoluşçuluk, Sextus Empiricus, Hume, Nietzsche, Marx, Heidegger ve Sartre. “Hume” adlı kitabın yazarı ve derleyicisidir. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır. “Assos’ta Felsefe” etkinliğinin kurucusu ve direktörüdür.

Christa Davis Acampora: City University of New York Hunter College Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. İlgi ve çalışma alanları: Modern Avrupa Kıta Felsefesi, Ahlak Psikolojisi, Siyaset Felsefesi, Nietzsche ve Heidegger. “Nietzsche’s Beyond Good and Evil: A Reader’s Guide” (Keith Ansell Pearson ile) ve “Contesting Nietzsche” kitaplarının yazarıdır. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.

Werner Stegmaier: Ernst-Moritz-Arndt Greifswald Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. İlgi ve çalışma alanları: Etik, Estetik, Hermeneutik, Din Felsefesi, Aristoteles, Descartes, Leibniz, Kant, Hegel, Nietzsche, Dilthey, Derrida ve Levinas. “Der Substanzbegriff der Metaphysik. Aristoteles - Descartes –Leibniz”, “Bedingungen der Zukunft. Ein naturwissenschaftlich-philosophischer Dialog” (Karl Ulmer ve Wolf Hafele ile), “Philosophie der Fluktuanz. Dilthey und Nietzsche”, “Wirtschaftsethik als Dialog und Diskurs” , “Nietzsches ‘Genealogie der Moral’”, “Interpretationen. Hauptwerke der Philosophie. Von Kant bis Nietzsche” , “Levinas”, “Philosophie der Orientierung”, “Nietzsche zur Einführung” , “Nietzsches Befreiung der Philosophie” kitaplarının yazarıdır. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.

 

Ivan Soll: Wisconsin-Madison Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. İlgi ve çalışma alanları: Metafizik, Etik, Estetik, Varoluşçuluk, Nietzsche, Sartre, Freud, Hegel, Schopenhauer ve Camus. "Introduction to Hegel's Metaphysics" kitabının ve alanında birçok makalenin yazarıdır.

Simon May: King’s College London Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. İlgi ve çalışma alanları: Etik, Alman İdealizmi, Duygu Felsefesi, Schopenhauer, Nietzsche ve Heidegger. “Love: A History” , “Nietzsche's Ethics and his War on ‘Morality’” ve Financial Times Gazetesi 2009 Yılı Yılın Kitabı Ödülü’nü alan “Thinking Aloud: A Collection of Aphorisms” kitaplarının yazarı ve “Nietzsche on Freedom and Autonomy” (Kenneth Gemes ile) kitabının derleyicisidir. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.

Oruç Aruoba: İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Etik, Hume, Kant, Kierkegaard, Nietzsche, Marx, Heidegger ve Wittgenstein. “Benlik”, “Sayıklamalar”, “Kesik Esintiler”, “Geç Gelen Ağıtlar”, “Ol / An”, “Doğançay'ın Çınarları”, “Zilif”, “Çengelköy Defteri”, “İle İlişki Defteri”, “Yakın”, “Ne Ki Hiç Haikular”, “Tümceler Bir Yerlerden Bir Zamanlar”, “De ki İşte”, “Yürüme”, “Uzak”, “Hani”, “Olmayalı”, “Ne Otuz Altı Tanzaku” kitaplarının yazarıdır. Nietzsche’nin “Anti-Christ” eserini Almanca’dan Türkçe’ye çevirmiştir. Alanında birçok makalesi ve çevirisi bulunmaktadır.

Gary Shapiro: Richmond Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. İlgi ve çalışma alanları: Etik, Estetik, Avrupa Kıta Felsefesi, Amerikan Felsefesi, Kant, Nietzsche, Schopenhauer, Hegel, Peirce, Gadamer, Habermas, Derrida ve Foucault. “Archaeologies of Vision: Foucault and Nietzsche on Seeing and Saying”, “Earthwards: Robert Smithson and Art After Babel”, “Alcyone: Nietzsche on Gifts, Noise, and Women” ve “Nietzschean Narratives” kitaplarının yazarıdır. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır.

Rainer Hanshe: İlgi ve çalışma alanları: Etik, Estetik, Edebiyat ve Felsefe, Nietzsche. “The Acolytes” ve “The Abdication” kitaplarının yazarıdır. Alanında birçok makalesi bulunmaktadır. Merkezi New York’ta olan “The Nietzsche Circle”ın kurucularındandır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler