Atilla Dorsay'la 'Emek Sineması Kuşağı'

Türkiye film eleştirmenlerinin duayeni Atilla Dorsay, Emek Sineması filmleri seçkisiyle Haziran ayında SinemaTV 1001 ekranlarında olacak.

Yayınlanma: 20.05.2013 - 08:57
Abone Ol google-news

Geçtiğimiz günlerde Emek Sinemasının yıkım kararına tepki olarak yazılarına veda eden film eleştirmeni Atilla Dorsay, Emek Sineması ismini yaşatacak bir film seçkisi ile SinemaTV1001 ekranlarında olacak. Atilla Dorsay’ın bugüne kadar Emek Sineması’nda gösterilmiş ve Emek’e yakışacağını düşündüğü filmlerin gösterileceği “Atilla Dorsay ile Emek Sineması Kuşağı” programı 1 Haziran’da SinemaTV1001’de başlayacak. Uzun soluklu bir proje olarak düşünülen program Haziran ayından itibaren her Cumartesi 22:00’da Atilla Dorsay’ın sunumuyla SinemaTV 1001 izleyicisiyle buluşacak.

SinemaTV 1001’de yayınlanacak Emek Sineması kuşağı ile ile ilgili Atilla Dorsay düşüncelerini şu şekilde dile getirdi; “Emek sineması yıkılıyor. Onca insanın, aydınından emekçisine, sanatçısından öğrencisine gösterdikleri onca dirence ve protestoya karşın... Ama ne Emek’in adı yok olacak, ne de orada neredeyse bir yüzyıl boyunca sayısız kuşağın izlediği güzel filmlerin anıları. Ve biz bu yeni kuşakta, özenle seçtiğimiz ve bir bölümü gerçekten Emek’te perdeye gelmiş filmlerle hem bu anıyı taze tutacağız, hem de sizleri bu başyapıtlarla tanıştıracağız: Kuşlar’dan Carlito’nun Yolu’na, Fahrenheit 451’den Marathon Man’e, Çanlar Kimin İçin Çalıyor’dan Spartaküs’e, Düşler Tarlası’ndan Bir Zamanlar Batıda’ya, Piyano’dan Grease’e...”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler