Avrupa'da tur gecesi

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Galatasaray, İsrail'de 4-1 yendiği Maccabi Netanya'yı kendi taraftarı önünde de bozguna uğratıp, play-off turuna kaldı: 6-0. Diğer temsilcimiz Fenerbahçe ise İstanbul'da 5-1'le geçtiği Honved ile Budapeşte'de 1-1 berabere kalarak play-off turuna yükseldi.

Yayınlanma: 06.08.2009 - 11:30
Abone Ol google-news

Galatasaray, Avrupa Ligi’nde vites yükseltti… 2. turda Tobol ile 1-1 berabere kaldıktan sonra İstanbul’da rakibini 2-0’la geçip 3. tura yükselen Cimbom, bu turda ilk maçta İsrail’de 4-1 yendiği Maccabi Netanya’ya kendi taraftarı önünde adeta gol yağdırdı: 6-0. Barış (2), Keita ve Nonda’nın (3) golleri ile Ali Sami Yen Stadı’nı dolduran binlerce taraftarını mest eden sarı-kırmızılı ekip, play-off turundaki muhtemel rakiplerine de gözdağı verdi.

Avrupa Ligi serüvenine 3. turdan ve hızlı başlayan Fenerbahçe ise ezeli rakibinin aksine vites küçülttü. İstanbul’da 5-1 mağlup ettiği Honved ile Budapeşte’deki rövanşta 1-1 berabere kalan Sarı-Lacivertli ekip, ilk maçın getirdiği avantaj ile play-off turuna kaldı. 9. dakikada Dos Santos’un golü ile 1-0 öne geçen Fenerbahçe, 31. dakikada Abraham’ı düşüren Bilica’nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. 86. dakikada ceza sahasına yapılan ortada Fritz, Honved’i beraberliğe taşıdı: 1-1.

Bu arada Şampiyonlar Ligi’nden elenen Sıvasspor ve Avrupa Ligi’ne play-off turundan başlayacak Trabzonspor ile birlikte bu kupada mücadele edecek takım sayımız 4’e yükseldi. Temsilcilerimizin muhtemel rakipleri ise bugün İsviçre’nin Nyon kentinde saat 14.30’da yapılacak kura çekiminde belli olacak. (Fotoğraf: AA)

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon