‘Aydınlanma Ödülü’ Sunay Akın’ın

Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi bu yıl 5’incisini verdiği Aydınlanma Ödülü için şair ve yazar Sunay Akın’ı seçti. 7 Ocak’ta Beşiktaş Belediyesi Zübeyde Ana Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, önceki senelerde “Aydınlanma Ödülü’’ne değer görülen isimler de anıldı.

Yayınlanma: 09.01.2020 - 02:00
‘Aydınlanma Ödülü’ Sunay Akın’ın
Abone Ol google-news

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Gülek: “Aydınlanma Ödülleri 2015’te başladı. Atatürk’ün sanata, sanatçıya verdiği önemi söz ile hep söylüyoruz ama bunu hayata geçirmemiz gerektiğini, bizi o aydınlığa taşıyan sanatçılara yürek dolusu teşekkür etmemiz gerektiğini düşündük ve bu ödül törenlerine başladık. Ödülü bu sene Köy Enstitülü bir çocuk gibi çalışan, üreten Sunay Akın’a verdik” dedi. 

Nebil Özgentürk’ün Sunay Akın için hazırladığı kısa film gösteriminin ardından Akın’ın şiir ve öykü tadındaki insanlık raporu sunuldu ve şiirleri “Kömür’’, “Sevmek’’, “At Kokusu’’ Gülsen Tuncer tarafından seslendirdi. Şiir dinletisi ardından ADD genel başkan yardımcısı Nasuh Mahruki Akın’a ödülünü verdi. Akın, “Ben bu ödülü yakın tarihte annesi, babası, Atatürk düşmanları tarafından gözaltına alındığı için gece gizli gizli ağlayan o güzel çocuklar adına alıyorum.’’ dedi. l Kültür Servisi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler