Aziz Kocaoğlu: Rejimi geri kazanmalıyız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'nin kurultay tartışmalarıyla oyalanmak yerine rejimi geri kazanmak için hayır cephesiyle birlikte yol haritası belirlemesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 09.05.2017 - 12:21
Abone Ol google-news

CHP'de başlayan “dalgalanma” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da isyan ettirdi. Şu anda CHP'de bir genel başkan sorunu olmadığını kaydeden Kocaoğlu, “Biz, rejimin tekrar kazanılması için çalışmalıyız. Tekrar parlamenter sisteme dönülmesi için, CHP'nin yol haritasını hayır cephesiyle beraber belirlemesi gerekiyor” dedi.

Dün gece bir televizyon programına katılan Kocaoğlu, parti içindeki disiplinin sağlanması, ancak bunun da adamcılıktan uzak bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi. Referandumdan “hayır” çıktığını, ancak bunun ispatının mevcut seçim sisteminde çok zor olduğunu belirten Kocaoğlu, “Kesinlikle ve kesinlikle hayır çıktığına inanıyorum. Bütün siyasetçiler bunu biliyor. Bu memlekete hukuk devletini getiren, bu memlekete demokrasiyi getiren Cumhuriyeti kuran parti, hukuki zeminde bunun peşini sonuna kadar takip etmek zorundadır” dedi.

Kocoğlu, parti içindeki tartışmalara ilişkin şunları söyledi:

“Şu anda CHP'nin problemi, genel başkan problemi değil! Bir referandum sonucu var. Bu sonucu beğenin, beğenmeyin; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP o uzlaşmayı sağladı. O cephe oluşturuldu. Yüzde 49’un üzerine hesap yapmak son derece yanlış. Burada kimlerin oyları olduğu da apaçık ortada. Biz şunu konuşmalıyız: Bu hayır cephesindeki siyasi partiler, oluşumlar, sivil toplum örgütleri, kim varsa, bunlarla beraber yol haritasını nasıl belirleyebiliriz? Biz yeni bir anayasayı; bu anayasanın geri dönüşünü, parlamenter sisteme dönecek bir anayasayı, seçim yasasını, siyasi partiler yasasını, bunları konuşmalıyız. Yani rejimin tekrar kazanılması, rejimin tekrar parlamenter sisteme dönmesi. Ama bir şeyi daha konuşmamız lazım; o gözden çok uzak tutuluyor bana göre.. CHP’nin en zayıf noktası şu: Biz ekonomiyi konuşmuyoruz. Ekonominin üretmesi lazım. Teknoloji ve katma değeri yüksek ürünler üretmesi lazım. Biz eğer 95 yıllık dev bir çınarsak, gelişen koşullarda, değişen dünyada CHP olarak ülkenin ekonomisini sektör sektör; bazı sektörlerde il il, bölge bölge, havza havza masaya yatırıp üretimi artırmanın yollarını aramalıyız.”

Genel iktidarın yolunun yerelden geçtiğini, İzmir'in yanı sıra İstanbul ve Ankara'yı almadan iktidar olunamayacağını vurgulayan Kocaoğlu, CHP'nin “hayır cephesiyle” birlikte hareket etmesi gerektiğini kaydetti. Kocaoğlu, “Hep beraber içimize sindirerek, tartışarak, tartışırken öğrenerek, toplumun sahiplenmesini sağlayarak, yarından tezi yok bu yürüyüşe başlamamız lazım. İki sene çok uzun gibi gelebilir ama çok kısadır. Eğer toplum ülkeyi tehlikede görürse, birleşebiliyor. Hayır cephesi hata yapmaz, aklı ve bilimi rehber alırsa, her türlü konuyu masada konuşursa, ittifak yaptığı insanlara saygı duyarsa; kavgasız gürültüsüz, doğruları anlatarak, birleştirici bir üslupla devam ederse, işi ‘evet’ten kolay olacak kanaatindeyim” dedi.

'OLAĞANÜSTÜ' ANLAMSIZ

Olağanüstü kurultayın da “anlamsız” olduğunu dile getiren Kocaoğlu, “Zaten olağan kurultay süreci başladı. Bu arada aday olmak isteyen arkadaşlar da daha iyi hazırlanır. CHP’de ‘sen aday olma’ gibi bir şey söz konusu değil. Herkes demokratik hakkını kullanır. Önemli olan Ahmet Efendi’nin genel başkan olmasından ziyade, ülkeniz dar boğazdan çıkmasıdır. Koltuk sevdasından mutlaka vazgeçmemiz lazım” diye konuştu.

 

 




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler