Bağış’tan ‘bakara makara’ savunması

Eski AB Bakanı Bağış, bir ses kaydında “Bakara makara” dediği iddiasıyla ilgili olarak milletvekillerine mektup gönderdi...

Yayınlanma: 04.04.2014 - 00:14
Abone Ol google-news

Bir gazeteciyle telefon konuşmasında Kuran’daki Bakara suresiyle “bakara makara” diyerek alay ettiği ileri sürülen eski AB Bakanı Egemen Bağış, milletvekillerine mektup gönderdi. İmanı ve inancının ölçüsüyle ilgili hesabı yalnızca Allah’a vereceğini kaydeden Bağış, “Gerek burada gerekse mahkeme-i kübrada adalet tecelli edecektir. Bu montaj kayıt üzerinden imanımı sorgulamaya kalkanların bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak” dedi. Bağış’ın mektubunu iade eden CHP’li Haydar Akar, “Asıl mahkemeyi kübrada tüm vatandaşlarımızın elleri sizin yakanızda olacak” yanıtını verdi.

Seçim öncesinde internet sitelerine düşen ses kaydında Bağış’ın her cuma günü Google’dan bulduğu bir ayeti paylaştığını belirterek, “Kitapçık yok lan, Google’a gir, Kuran’da atıyorum kardeşlik, nankörlük bilmem ne diye search yap, hepsi çıkıyor. Oradan bir tane salla gitsin” dediği ileri sürülmüştü. Bağış, ses kaydının montaj olduğunu belirterek, konuşmasının kendisine ait olduğunu düşünüp incinenlerden özür dilemişti. Bağış, dün de milletvekillerine konuyla ilgili bir mektup gönderdi.

Montaj olduğunu açıkladığı halde ses kayıtları ile ilgili halen sistematik bir linç kamyanyasına ve itibar cellatlığına maruz bırakıldığını belirterek, yasal yollara başvurduğunu, yargı önünde bu çirkin komploları yapanlar ve bunlara çanak tutanlarla hesaplaşacağını kaydetti. Bir gazeteci ile gazeteci sıfatı ile değil eski bir arkadaşı olarak yaptığı görüşmenin illegal şekilde dinlenmesi ve montajla çarpıtılarak servis edilmesinin son derece çirkin olduğunu kaydeden Bağış, “En az o kadar çirkin olan şey de bunu doğruymuş gibi kabul edip ciddiye almak ve insanları kamuoyunun vicdanlarında yargılatmaktır. Hiç kimsenin dini değerlerimize, kutsallarımıza hakaret etme haddi olmadığı gibi bir başkasının imanını sorgulamaya da haddi olamaz”dedi.

Vaiz lobisi vurgusu

‘Kuran Müslümanlığı diye bir sapıklık çıktı’ diyecek kadar sapkınlaşan vaiz lobisi mi milletin imanını ve inancını ölçecek? Peygamber efendimizi kirli emellerine alet edip ‘twetlerinizi ikiye katlayın’ talimatı veren, efendimizi miraçtan indirip kamyonet kasasına bindiren çete lideri ve onun tetikçileri mi bizi hesaba çekecek?” diyen Bağış, kimseye imanı ve inancının ölçüsünü anlatma çabası içinde olmayacağını, bunun hesabını ancak Allah’a vereceklerini söyledi. Bağış, “Bir montaj kayıt üzerinden şahsımın imanını sorgulamaya kalkanların bu dünyada da ahirette de iki elim yakalarında olacak. Onlara hakkımı helal etmiyorum” dedi. Mevlana’nın “Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendisi gibi bilir” sözünü anımsatan Bağış, “Gerek burada gerekse mahkeme-i kübrada adalet tecelli edecektir. Benim inancım ve değerlerim her zaman siyasetin üzerinde olmuştur. Biz inancımızı ve değerlerimizi hiçbir dünyevi makam ve mevkiiyle kıyas yapmayız, yapılmasını da uygun bulmayız” dedi.

Bağış’a yanıt

Bağış’ın mektubuna yanıt veren CHP’li Haydar Akar, “İçimdeki öfkeye rağmen nezaketimi bozmadan mektubunuzu size iade edip, birkaç kalem edeceğim. Evet siz kimseye inancınızı anlatmak durumunda değilsiniz. Hepimiz sizi dinleyerek imanınızı öğrendik. Siz bu milletin kutsal değerleriyle dalga geçip makara yapacaksınız, sonra da mektup yazıp ‘iki elim yakanızda hakkımı helal etmiyorum’ diyeceksiniz. Bu ne kendini bilmezlik, bu ne hadsizlik sayın Bağış? Asıl mahkemeyi kübrada tüm vatandaşlarımızın elleri sizin yakanızda olacaktır” görüşünü dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler