Bahçeli AKP'den gelen açıklamalara sert çıktı: Talep gelirse...

Bahçeli, AKP’den gelen ittifak açıklamalarına sert çıktı, ‘Görüşmeler gayri resmi değil, sulandırmayın’ dedi.

Yayınlanma: 30.09.2018 - 21:34
Abone Ol google-news

MHP Lideri Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “devlet ancak kendisine karşı işlenen suçları affeder” görüşünü eleştirdi, ‘Bu yaklaşıma saygı duyuyoruz, ama tartışmalı olduğunu, hukuken temeli olmadığını da biliyoruz” dedi. Partisi ile AKP arasında yerel seçimlerde kurulacak ittifaka” ilişkin AKP’den gelen açıklamalara da sert yanıt veren Bahçeli, “MHP hiç kimseye, hiçbir çevreye, muhtaç ve mecbur değildir” dedi.

MHP MYK üyeleri ve milletvekilleri ile Kızılcahamam’da yaptığı iki günlük değerlendirme toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

-Herkesin özgür yaşama hakkı var: Şartlı ceza indirimi kanun teklifimiz TBMM’ye sunulmuştur. Kararlıyız, başaracağız. Bir defalığına infaz sürelerinde şartlı olarak beş yıllık ceza indirimi öneriyoruz. Teklifimiz ne genel ne de özel aftır. “Rahşan affı tekerrür ediyor, Çakıcı affı geliyor, nitelikli çoğunluk gerekir, AYM eşitlik ilkesi doğrultusunda kapsamı genişletir” diyenler, acele ve ezbere konuşanlardır. Biz teklifimizin her yönüyle tartışılmasını istiyoruz. Baklava çalan çocuğa diklenen, sıra yurtdışına kaçan baklavacı FETÖ’cülere geldiğinde sessiz kalanlar bize ne anlatıyor, neyi işaret ediyor?

-Teklif ‘ittifaktan’ bağımsız: Sayın Cumhurbaşkanı, “Devlet, ancak kendisine karşı işlenen suçları affeder” görüşünü seslendiriyor. Bu yaklaşıma saygı duyuyoruz; ama tartışmalı olduğunu, hukuken temeli olmadığını da biliyoruz. Bizim için kanun teklifimiz meşrudur, iyi hazırlanmıştır, hedef ve niyet son derece halistir. Konuşuruz, görüşürüz, tartışırız, eninde sonunda bir çıkış yolu buluruz. Kanun teklifimizle ilgili gelişme ve alınan tutumlar Cumhur İttifakı’ndan bağımsızdır. İttifak başka, teklifimiz başkadır.

-MHP kimseye muhtaç değildir: MHP hiç kimseye, hiçbir çevreye, muhtaç ve mecbur değildir. Derdimiz Cumhur İttifakı’nın tıpkı Kuvayı Milliye ruhunda olduğu gibi, diri ve dik duruşunu devam ettirmesidir. Biz zafer hırsızı falan değiliz. Biz başkalarının başarıları üzerine kuluçkaya yatacak acziyete sahip hiç değiliz.  

-Her seçim bölgesinde aday çıkaracağız: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday çıkarmayacağız. Bunun haricinde her seçim bölgesinde diğer siyasi partiler gibi adaylarımız olacaktır. İki partinin görevlendirilmiş kişi ya da heyetleri seri görüşmelerini elbette yapabileceklerdir. Bu görüşmeler gayri resmi değil, resmidir; gelişigüzel muhabbet değil, muvaffakiyet amaçlı muazzez ve muhkem temaslardır. Muhabbet edeceksek ederiz, ama resmi görüşmeleri sulandırmanın, itibarsızlaştırmanın, saptırmanın manası yoktur.

'Talep gelirse görüşürüz'

Bahçeli toplantının ardından soruları da yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile seçimlerle ilgili görüşülüp görüşmediğinin sorulması üzerine Bahçeli, “Cumhurbaşkanı ile bir görüşme olmadı, talep gelirse görüşülür” yanıtı verdi. Yeni Ekonomik Program’da (YEP) ABD’li McKinsey ile birlikte çalışılması konusunda da Bahçeli isim vermeden CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a yüklendi. Bahçeli, “CHP’de bu açıklamayı yapan şahsiyet Kemal Derviş ile olan ilişkisini kamuoyu ile paylaşırsa iyi olur” diye konuştu.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler