Bahçeli ‘başkan’ istiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, AKP’nin başkanlık sistemini referanduma götürmek için aradığı desteği vereceğini ilan etti. “Biz millete gitmekten korkmayız. Bunda da mahzur görmeyiz” diye konuşan Devlet Bahçeli, “AKP’ye destek” eleştirileri nedeniyle CHP’ye yüklendi. MHP lideri, Erdoğan’ın Musul politikalarına da tam destek verdi.

Yayınlanma: 19.10.2016 - 06:16
Abone Ol google-news

<video:617457>

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, başkanlık sistemi konusunda yeniden referandumu işaret ederek, “Türk milletine güveniyorum, AKP’nin anayasa hazırlığını TBMM’ye getirmesi, ilke ve hassasiyetlerimizi gözetmesi halinde sağlıklı ve makul bir neticenin alınacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Bahçeli'ye büyük tepki: AKP'nin MHP'den sorumlu bakanı

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, geçen haftaki açıklamalarıyla “niyet okuyucularının” işbaşı yaptığını kaydetti. “Anlam krizi yaşayan biçareler, yine kendilerini belli etmişlerdir. Leb demeden leblebiyi anlarım diyen ileri zekâlılar mangalda kül bırakmamışlardır” diyen Bahçeli, gazetecilere de “art niyetli kalem ve söz sahipleri” benzetmesinde bulunarak, “makineli yuvası gibi MHP’nin üzerine geldiklerini” ileri sürdü.

Başkanlık tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “AKP’nin başkanlık sistemi inadı sürecekse, yani fiili dayatma ve zorlamadan geri dönmeyecekse o zaman karşısında iki seçenek bulunduğunu” belirten Bahçeli, başkanlık sistemiyle ilgili anayasa değişiklik teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda ya 367 sınırını aşıp yasalaşacağını ya da 330 eşiğinin üstünde kalarak referandum yoluyla milletin kararına sunulacağını ifade etti. Sözlerinin ardından MHP’ye yönelik “AKP’nin stepnesi, koltuk değneği, yedek lastiği, bastonu, kurtarıcı meleği” gibi ifadeler kullanılmasına tepki gösteren Bahçeli, “Ahmak ata binerse bey oldum sanırmış, şalgam aşa girerse yağ oldum sanırmış, bunların ki tam da budur. Bu şahıslara tavsiyem şudur: Söz biliyorsanız söyleyin inansınlar; bilmiyorsanız susun da alayınızı adam sansınlar” dedi.

Hükümet sistemi üzerinde yapılan tehlikeli oynamaların, hukuki temeli olmayan siyasi ve hamasi uygulamaların rejim krizine dönüşebileceğini dile getiren Bahçeli, “Ya filli durum düzelsin, evli evine, köylü köyüne dönsün. Ya da filli durum hukuki boyut kazanarak Türkiye derin bir nefes alsın, hukuksuzluk ve anayasa ihlalleri son bulsun. Biz millete gitmekten korkmayız. Bunda da mahsur görmeyiz” diye konuştu. Bahçeli, “MHP’nin ezelden ebede Hakk’ın yolunda, milletin yanında olduğunu” söyledi.

‘Yakında görürsünüz’

Sözlerinin ne anlama geldiğiyle ilgili “Az bekleyin, biraz daha sabredin” diyen Bahçeli, şartlar oluştuğunda millete herhangi bir sorunun çözümü için müraacat etmekten en ufak tereddüt göstermeyeceklerini kaydetti.

‘Üst akıl falan tanımayız’

Devlet Bahçeli, Musul operasyonuyla ilgili de Misak-ı Milli maddelerini anımsattı. Musul’un Türkiye’nin bir sorunu olduğuna dikkat çeken Bahçeli, “Musul ve Kerkük fiziken değilse bile vicdanen, kalben ve manen vatandır. Londra’dan dün olduğu gibi bugün de, ipini koparıp Musul’a girenler emperyalist iştahlarını tatmin edecek, ne var ne yok sömürüp bir de üstüne fitne ekecekler, biz de oralı olmayacağız, istenen bu mudur? Biz üst akıl falan tanımaz, takmayız” dedi.

Bahçeli, Türkiye’nin Musul konusunda “seyirci ve tribünde kalmaması” gerektiğini de savundu.

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'referandum' yanıtı: İmzasını unutmuş

Demirtaş: 80-90 AKP’li darbeden haberdardı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon