Bakan Ala, 'yok' diyor, Davutoğlu 'alçak'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Habertürk televizyonunun yayınına katıldı. Ala, Cumhuriyet gazetesinin baskısına yapılan yargısız baskın ile ilgili açıklamada bulundu.

Yayınlanma: 15.01.2015 - 09:32
Abone Ol google-news

Sosyal medyada, 'Bir ek verilecek ve ekte daha önce o derginin Hz. Muhammed'in karikatürleri yayımlanacak' denildiğini söyleyen Ala, "Ona ilişkin bir istihbari çalışmadır. O dergide, o ekte öyle bir şey yok" diye konuştu.

Ala, "Provokasyonu engellemek için mi, Hz. Peygamber’e bu hakarettir diye mi durduruldu bu kamyonlar?" şeklindeki soruya ise, "İkisi de. Hazreti Peygamber’e birileri hakaret edecek, biz de bunu seyredecek miyiz yani, böyle bir şey olmaz. Biz bütün yasal yolları, yasal imkânları orada kullanır ve müdahale ederiz. Orada bir tereddüde mahal yoktur. Hazreti Peygamber’imizin bu tür bir hakarete maruz kalmasına fırsat veremeyiz, Türkiye’de bu konuşulacak ve tartışılacak bir şey de değil. Bu çok açık, hiç kimse böyle bir provokasyonun aleti olmamalıdır, olamaz. Biz Türkiye’de insanların inançlarına, mukaddes gördükleri değerlere saygı duymayacak mıyız? Duymayanlar, bunlar, hakaret serbest mi olacak? İnsanların annesine, babasına hakaret serbest mi? Peki annesinden, babasından, kendisinden daha aziz gördüğü Hazreti Peygamber’e böyle bir şey olabilir mi? Fikir özgürlüğü diye tanımlanabilir mi? Böyle bir şey yok. Hakaret, fikir özgürlüğüne dünyanın hiçbir yerinde girmez" yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler