Bakan Varank: O gemi 6 sene önce Beyrut’a giderken İstanbul Boğazı’ndan geçti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Beyrut'ta patlamaya neden olan 2750 ton amonyum nitratın 6 sene önce Beyrut'a İstanbul Boğazı üzerinden götürüldüğünü açıkladı. Varank'ın paylaşımı dünyayı derinden etkileyen bir facianın ardından Kanal İstanbul güzellemesi yapmak olarak değerlendirildi

Yayınlanma: 05.08.2020 - 14:15
Bakan Varank: O gemi 6 sene önce Beyrut’a giderken İstanbul Boğazı’ndan geçti
Abone Ol google-news

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, 

"Hepimizin yüreğinin yandığı patlamaya neden olan 2750 ton amonyum nitrat, 6 sene önce Beyrut’a giderken İstanbul Boğazı’ndan geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu Kanal İstanbul basit bir konu değil, Türkiye için stratejik bir güvenlik meselesidir" açıklamasında bulundu. 

Varank'ın açıklaması büyük tartışmalara neden olan ve bilim insanlarının çok net ifadelerle karşı çıktığı Kanal İstanbul projesine güzelleme ve fırsatçılık olarak değerlendirildi. 




İBB O RÖPORTAJLA YANIT VERDİ

Bakan Varank'ın paylaşımının ardından İBB TV tarafından yapılan 'Kanal İstanbul'u tecrübeli kaptanlara sorduk' videosu, İBB'nin Twitter hesabından yeniden paylaşıldı. Projeye karşı çıkan tecrbübeli kaptanların ortak görüşü, yük taşımada İstanbul Boğazı tercihinin değişmeyeceği yönünde olmuştu.

İBB TV'ye konuşan Baş Kılavuz Kaptan Saim Oğuzülgen "Bir gemi İstanbul Boğaz’ında arıza yaptığı zaman, bizim hizmet için hazır olarak bekleyen romörkörlerimiz anında hareket ederek takviye kuvvet olarak olay yerine gelirler. Kanal İstanbul’un genişliği, gemilerin geçtiği alanın genişliği 275 metre. Bu tankerlerin genişliği nereden baksanız 50-60 metre vardır. Bu gemi, tanker aykırıladığı zaman, yardıma gelen romörkör, neresinden yer bulacak da buna halat verip yardım edecek?" ifadelerini kullanmıştı.

https://twitter.com/istanbulbld/status/1290997307480121344?s=20



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler