Bakanlığın turizm hedefi: Uzakdoğu açılımı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Göbeklitepe’yi ilk 9 ayda 277 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı ve ekledi: Hedef 350 bin.

Yayınlanma: 14.11.2019 - 23:52
Bakanlığın turizm hedefi: Uzakdoğu açılımı
Abone Ol google-news


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlığın turizm hedefinin Uzakdoğu ülkeleri olduğunu açıkladı. 2023 turizm hedefinin 75 milyon turist ile 65 milyar dolar gelir olduğunu söyleyen Ersoy, Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya gibi “yükselen pazarlara odaklanılacağını” kaydetti. Ersoy ayrıca Göbeklitepe’yi bu yılın ilk 9 ayında 277 bin 630 kişinin ziyaret ettiğini, yıl sonuna kadar bu sayının 350 bini bulmasını beklediklerini de kaydetti. 

YÜKSELEN PAZARLAR

Bakanlığın “tanıtım stratejisini” değiştirdiklerini ifade eden Ersoy, “Thomas Cook ne ilk büyük çaplı iflas ne de son olacak. Önemli olan sektörü buna dayanıklı hale getirmektir. Thomas Cook krizi tamamen ortadan kalktı” dedi. Turizmde ana pazarların yanı sıra dünyadaki turizm büyümesinde kaynak pazarlar olarak öne çıkan Uzakdoğu ve Pasifik bölgelerinde yer alan Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya gibi yükselen pazarlara odaklanacaklarını açıklayan Ersoy, “Orta ve Doğu Avrupa’nın gelişen ekonomileri de yeni odak pazarlarımız içerisine alınacaktır” diye konuştu. 

AKM 2020 SONUNDA

Bakanlığın 2020 yılı için en önemli projelerinden birinin de İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) olduğunu dile getiren Ersoy, yeni AKM’nin 2020 yılı sonunda tamamlanacağını kaydetti. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) yeni binasının da 2020 yılı sonunda tamamlanacağını açıklayan Ersoy, Atlas Pasajı’nda tasarlanan Sinema Müzesi’nin de 2020 yılı içinde Türkiye’nin kültür yaşamına kazandırılacağını ifade etti. 

KAZILARA 80 MİLYON TL

Türkiye’de 154 arkeolojik kazı çalışmasının yürütüldüğünü, 10 Kamu Yatırımı Kazısı olmak üzere, Ekim 2019 tarihi itibarıyla toplam 461 kazı ve araştırma faaliyetinin gerçekleştirildiğini dile getiren Ersoy, bakanlığın 2020 yılı bütçe imkânları dahilinde kazılara dair ödenek miktarını da 80 milyon TL’ye çıkarmayı hedeflediğini anlattı. 

MİLLİ SARAYLARDA MÜZEKART

Bakan Ersoy ayrıca, MüzeKart fiyatlarında bu yıl herhangi bir artış olmayacağını belirterek “Milli sarayları MüzeKart kapsamına alıyoruz. Türk vatandaşları MüzeKart ile milli sarayları ziyaret edebilecek” dedi. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon