Bakanlık hedef gösterdi... Laiklik çağrısı yapan bir Halkevleri üyesi daha gözaltına alındı

İstanbul Okmeydanı'nda bir grup arkadaşıyla birlikte dün kahvehaneleri dolaşarak laiklik için mücadele çağrısı yapan, Halkevleri üyesi, aynı zamanda gazetemizde staj yapmış olan ve dışarıdan haberleriyle gazetemize destek veren Ayşegül Başar sabah saatlerinde gözaltına alındı. Polisin videoda yer alan diğer iki kişi içinde iki adrese daha gittiği bildirildi.

Yayınlanma: 02.01.2017 - 09:40
Abone Ol google-news

<video:654013>

Dün İstanbul Okmeydanı'nda bir grup arkadaşıyla kahvehaneleri dolaşarak laikliğin önemini anlatan Halkevi Üyesi Ayşegül Başar gözaltına alındı. Polis ekipleri, videoda yer alan iki kişinin de evlerine giderek gözaltı işlemi yapmak istedi. Halkevleri üyelerinin evlerine giden polis iki kişiyi evlerinde bulamayınca komşularına nerede olduklarını sordu.

Aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi'nde staj yapmış olan ve dışarıdan haberleriyle gazetemize destek olan Ayşegül Başar, bir kişinin ihbarı ile İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından hedef gösterilmişti. Ayşegül Başar'ın evinin sabah 06.00'da polis tarafından basıldığı öğrenildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başar için beş gün gözaltı süresi alındığını söyledi. CHP'li vekil, Başar'ın Kulaksız Karakolu'na götürüldüğünü söyledi.

Halkevleri üyesi Hamit Dışkaya'da gözaltına alındı

CHP istanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Halkevleri üyesi Hamit Dışkaya'nın da gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu. Yarkadaş attığı tweette, "İktidarın sürek avında yeni perde: Laikliğin önemini halkımıza anlatan Okmeydanı Halkevi üyesi Hamit Dışkaya da gözaltına alındı az önce..." dedi.

Hamit Dışkaya'nın çalıştığı iş yerinden gözaltına alındığı belirtildi.



"LAİKLİĞE SAHİP ÇIKANLARA GÖZDAĞI"

Yarkadaş, "Twitter üzerinden hedef gösterilen Halkevi Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi çalışanı Ayşegül Başar'ı gözaltına almak, laikliğe sahip çıkanlara gözdağı vermektir" dedi.

İçişleri Bakanlığı 'gericiliği' protesto eden gençleri hedef gösterdi

Ayşegül Başar ve arkadaşlarının Reina katliamının ardından anayasanın temel ilkelerini anlatan konuşmalar yaptıklarını ve halkı teröre karşı bileşmeye çağırdıklarını anlatan Yarkadaş, "İçişleri Bakanlığı, gençlerin IŞİD karşıtı propaganda yapmasından niye rahatsız oluyor? AKP ve medyası, IŞİD lanetlenince niye gocunuyor?" diye sordu.

Ayşegül Başar'ın derhal serbest bırakılmasını isteyen Yarkadaş, "Beş gün gözaltı süresi almışlar bir de... Hangi suçu işlemiş, neyi soracaklar!" Tepkisini gösterdi.

IŞİD'in, AKP'nin bumerangı haline döndüğünü belirten Yarkadaş, "Bu gerçek konuşulmasın diye, halka gözdağı vermek istiyorlar" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler