Balbay kararı, haftaya kaldı

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararına karşın Mustafa Balbay’ın tahliye istemini hükme bağlamadı. Avukatların isteği üzerine savcılık mütalaasının karar ile birlikte verileceği belirtildi. Mahkeme, Balbay’ın tahliye isteminin ne zaman değerlendireceğine ilişkin de açıklama yapılmadı.

Yayınlanma: 06.12.2013 - 10:43
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi’nin Ergenekon davasından 5 yıla yakın süredir tutuklu bulunan CHP İzmir Milletvekili ve gazetemiz yazarı Mustafa Balbay’ın “uzun tutukluluk nedeniyle seçilme hakkının ihlal edildiği” kararı üzerine önceki gün avukatlar Mehmet İpek, Aydın Metin, Ulaş Özkan ve Oktay Yılmaz mahkeme kararlarının bağlayıcı olduğuna dikkat çekerek tahliye isteminde bulunmuştu.

Mustafa Balbay’ın avukatları Oktay Yılmaz ve Ulaş Özkan, tahliye taleplerine ilişkin mahkeme kararını almak için sabah saat 10.45 sıralarında  Silivri Cezaevi karşısındaki büyük adliye binasına geldiler. Avukatlar, çok sanıklı davalara özel olarak inşa edilen adliye binasında mahkemenin kararını açıklamasını beklediler. Avukatlar, KCK basın davasının görüldüğü salonun karşısındaki baro odasında kararı beklerken heyetin öğle tatiline girdiğini öğrendiler. Saat 15.30 sıralarında mahkeme kaleminden bir görevli baro odasında bekleyen avukatların yanına gelerek mahkeme heyetinin, “Bugün karar çıkmayacak, boşuna beklemesinler” şeklinde  haber gönderdiğini açıkladı.

BALBAY: HUKUKA RAĞMEN TUTUKLUYUM!

Avukatlar Özkan ve Yılmaz’a, mütalaasını istemelerini üzerine savcının; “Mahkemeden alabilirsiniz” dediği belirtildi. Mahkeme heyetinin de avukatlara “Kararla birlikte mütalaayı alabilirsiniz” dediği belirlendi.

BALBAY'IN AİLESİ: ARTIK YETER!

BALBAY: TÜRKİYE NORMALLEŞMELİ

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararın ardından, gözler İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çevrildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bekleyen Mustafa Balbay şu açıklamayı yaptı:

"Oluşan iklim umut verici. Türkiye'nin normalleşmeye ihtiyacı var. Bunun en sağlıklısı hukuk üzerinden olur. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden önce Türkiye'de bir mekanizmanın daha oluşturulmasını Anayasa Mahkemesi'nin devreye girmesinin anlamı olmalı. Kısa kararı tekrar tekrar okudum. Çok net görünüyor. Ortada bir hak ihlalinin olduğu ve bunun giderilmesi gerektiği vurgulanıyor. Gerçekten bu tüm hukuk ve adalet bekleyenler için iyi bir başlagıç olsun diyorum. Artık özgürlükler konuşulmalı."

Mustafa Balbay 1738 gündür tutuklu. Hücrede 1014. gün... Milli irade 909 gündür tutuklu..


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler