Balbay’ın ailesinden: Artık yeter!

Balbay'ın anne ve babası oğullarını hasretle beklediklerini söyledi.

Yayınlanma: 05.12.2013 - 22:26
Abone Ol google-news

Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından Mustafa Balbay’ın ailesinde umudun dozu arttı. Balbay’ın Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan anne ve babası, “Hasretle kavuşmayı bekliyoruz” diyor. Oğluyla en son 6 Kasım’daki açık görüşte bir araya geldiğini belirten anne Melek Balbay, bir yandan da “İnşallah bir sürpriz olmaz” diyerek tahliyeye ilişkin temkinli yaklaşımını sürdürdü. Eşini fizik tedaviye götürdüğü hastanede konuşan baba Fevzi Balbay da “Çok çektik, artık yeter” diye konuştu. Anayasa Mahkemesi’nin kararının net olduğunu belirten Fevzi Balbay, “Artık oyalayacak bir durumları kalmadı. Bir an önce kavuşmayı bekliyoruz. Allah inşallah bir daha böyle günleri göstermez” dedi.

Herkes utanmalı

Önceki gün kardeşiyle açık görüşte bir araya gelen Suat Balbay, ilk yargılamada defalarca tahliye kararı veren hâkim Köksal Şengün’ün başına gelenleri ve medyanın ilk günlerde takındığı tavrı anımsattı. Suat Balbay, şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi kararından sonra başta medya olmak üzere herkes utanmalı. 5 yıl önceki medyanın halini hatırlıyorum. ‘Balbay günlükleri’ diyerek söylemediklerini bırakmıyorlardı. Şimdi gazeteleri açtığımda ise hak ihlali, haksız yargılama...

Balbay’ın söylediklerine, zamanında Başbakan da imza atmış. Ama 5 yıl önce bunlar suç ilan edildi. 5 yıl önce ona vuranların şimdi sesi çıkmıyor. Peki ağabeyim 5 yıl yattığıyla mı kalacak? Doğru kararlar veren mahkeme başkanı Köksal Şengün, 27-28 kere tahliye kararı vermiş ve diğer üyeler karşı çıkmıştı. Anayasa Mahkemesi kararından sonra bakalım o üyeler şimdi ne yapacak?”

İzmir vekilini bekliyor

İzmir, seçtiği milletvekili Mustafa Balbay’ı artık kentinde görmek istiyor. Balbay’a Özgürlük Girişimi Sözcüsü Gürol Saygı, süreç içinde hiç umutlarını yitirmediklerini belirterek “Biz 12 Haziran seçimlerinden beri her seferinde Silivri’ye gittik. Umutla gittik, hüsranla döndük. Ama umudumuzu hiç yitirmedik. Anayasa Mahkemesi’nin kararı, Türkiye’de uygulanmayacaksa o kurumun ne hükmü var? Dolayısıyla bir an önce tahliye bekliyoruz. Balbay’ı İzmir’e getirmeye gideceğiz. Her an yola çıkmak için hazırız” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon