'Banker Bilo' gerçek oldu

İnsan kaçakçıları, 28 erkek kaçağı, Tekirdağ-Malkara yolu üzerindeki Mahramlı mevkisinde 'burası Yunanistan' diyerek bir tarlaya bıraktı.

Yayınlanma: 17.08.2011 - 08:12
Abone Ol google-news

Ertem Eğilmez’in 1980 yılında yönettiği Şener Şen ve İlyas Salman’ın başrollerini paylaştığı, “Banker Bilo” isimli film Tekirdağ’da gerçek oldu. İnsan kaçakçıları, 28 erkek kaçağı, Tekirdağ-Malkara yolu üzerindeki Mahramlı mevkisinde “burası Yunanistan” diyerek bir tarlaya bıraktı. Karşılarında Türk askerlerini görünce şaşıran kaçaklar, “Burası Yunanistan değil mi?” diye sordu.

Bir tarlada çok sayıda kaçak olduğu bilgisine ulaşan Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, belirtilen noktaya gittiklerinde yaşları 25-35 arasında değişen 13 Filistinli ile 15 Burma vatandaşını yakaladı. Karşılarında Türk askerlerini görünce şaşıran 28 kaçak, 6 bin Avro verdikleri insan kaçakçılarının kendilerini Yunanistan yerine Türkiye’ye bıraktığını anlayınca, şoke oldu.

Askerler, aç ve susuz olduğu belirlenen kaçaklara yiyecek ve içecek verdi. Ardından ekip otosuyla Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen kaçaklar, yapılan işlemlerin ardından sınır dışı edilmesi için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Yabancılar Şubesi’ne teslim edildi.
         


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler