Barolar meydan okudu

Feyzioğlu’nun seçim hatırlatması yapmasına hedefteki barolar tepki gösterdi.

Yayınlanma: 26.11.2019 - 22:25
Barolar meydan okudu
Abone Ol google-news

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 12 baro için, “1 sene sonra seçimleri var” diyerek seçim hatırlatması yapması üzerine hedefteki barolar, Avukatlık Kanunu’nun 83. maddesini anımsatarak “Seçimden kaçmıyoruz. Buyurun kent barolarını olağanüstü genel kurula çağırın. Hodri meydan” teklifinde bulundu.

Feyzioğlu, özel bir televizyon kanalında  katıldığı programda, TBB’yi olağanüstü genel kurula çağıran 12 baro hakkında “12 baromuzun 1 sene sonra kendi seçimleri var. ‘Biz sizin için şunu yaptık’ diyemeyecekler. İstanbul Barosu’nda 48 binden 8 bini almış. Sayın İstanbul, Ankara, İzmir Barosu Başkanı’na somut olarak meslektaşların için hangi katkıda bulundun dediklerinde verilecek cevapları yok. Benim seçimim 1.5 sene sonra, onların seçimi 1 sene sonra. Metin Feyzioğlu’na vurarak geçirdiler, icraat yapmadılar. Yargı reformu paketi çıktıkça, devamı da çıktıkça ‘eyvah, eyvah’ diyorlar, mesele bu” açıklamalarında bulunmuştu.

Feyzioğlu’nun “48 bin oydan 8 binini almış” diye seçimleri hatırlattığı İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu sosyal medya hesabından, “Ben işimi Orhan Apaydın’a bakarak yapıyorum. İstanbul Barosu’nun mücadele geleneği, onun yaşamını almıştı. Mücadele bizim saygınlığımızın kaynağıdır. Mücadele etmezsek Apaydın’a borçlanırız biz... Bu işler rakamlarla, sayılarla, matematikle izah edilmez. Anlatacağız anlamayanlara. Asla unutulmayacaksınız, bu doğru. Tarih sizi 2010 referandumunun ‘yetmez ama evetçiler’ gibi anacak” dedi. Durakoğlu açıklamasına şöyle devam etti: “Şimdi açık teklif: Topla genel kurulu; istemiyorsan seçim de yapma. Seni seçen delegelere ‘eksenindeki kaymayı’ anlatıp güvenoyu iste. Gel soralım avukatlara. TV ekranına değil, avukatların arasına gel. Buna yetmiyorsa yüreğin, İstanbul Barosu Genel Kurulu’nu topla.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler