'Başbakan'a 2 bin kişilik rapor sunuldu!'

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'dan ilginç iddia...

Yayınlanma: 01.01.2014 - 14:35
Abone Ol google-news

AKP İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından hükümet yetkililerinin çeşitli açıklamalarında dile getirdikleri "devlet içindeki paralel yapı"ya ilişkin Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir rapor sunulduğunu açıkladı. Kuzu, yolsuzluk operasyonu ile ilgili olarak da "Hedef Sayın Başbakan; varau haydi vurun kahpeler" dedi. 

Kuzu. 31 Aralık'ın son saatlerinde, Erdoğan'a devlet içindeki paralel yapının planına ilişkin ayrıntılı bir istihbarat raporu sunulduğunu açıkladı. Kuzu, raporda 42 ilde bulunan, "2 bin rütbeli Emniyetçi, akademisyen, bürokrat, hâkim, savcı, basın mensubu ve işadamı olduğunu" da vurgulayarak "Başbakan'a sunulan istihbarah raporunda, devlet içindeki paralel yapının planı detaylarıyla yer aldı. 42 ilde yapılacak 'cadı avı' engellendi" dedi.

Türkiye'yi bir uçağa benzeten Kuzu, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu için de, "son operasyon pilota saldırı: Ey insanlıktan nasibini almamış vicdansızlar! Unutmayın ki hepimiz pilotuna saldırdığınız o uçaktayız" ifadesini kullandı.

 

'Vurun ulan vurun...'

Tweetlerinde Ahmet Arif'in 33 kurşun şiirinden "Vurun ulan vurun ben kolay ölmem" dizesine de atıfta bulunan Kuzu, "Hedef Sayın Başbakan; vurun haydi vurun kahbeler..." dedi. "Kahbeler" kelimesinin "belli bir muhatabı olmadığını, kim alınırsa onunüzerinde kalacağını" da söyleyen Kuzu, "Kaybeden Türkiye oluyor; hepimiz oluyoruz. Vurmadan önce herkes bu gerçeği düşünmeli. O zaman ya vurmaktan vazgeçer ya dozunu azaltır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler