Başbakan'a 'nükleeri durdur' mektubu

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinin Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Arslan Eyce, Gülnar ilçesine bağlı Akkuyu beldesinde yapılması planlanan nükleer santral çalışmalarının iptali istemiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdiğini bildirdi.

Yayınlanma: 12.08.2011 - 13:33
Abone Ol google-news

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinin Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Arslan Eyce, Başbakan Erdoğan'a gönderdiği mektupta, Akdeniz bölgesini ''dünyada başka bir benzeri olmayan, ekonomi ve kalkınma açısından Allah'ın Türkiye'ye lütfettiği bir cennet'' olarak nitelendirdiğini belirtti.

Akkuyu'ya yapılacak nükleer santralin bölge turizmine darbe vuracağını savunan Eyce, mektupta, şu görüşlere yer verdiğini kaydetti:
''Nükleer santraller çağımızın yüksek riskli enerji yatırımları olmasının yanı sıra çevre riski çok yüksektir. Çernobil ve Fukişima santrallerindeki patlamalar sonucunda nükleer santralin insanlığa getireceği yüksek riskler anlaşılmış olup, Almanya 2023 yılına kadar mevcut nükleer santralleri kapatacağını, yeni yatırım projelerini iptal ettiklerini ilan etmiştir. Tüm bu olumsuzlukların, hükümetimiz tarafından da dikkate alınarak, nükleer yatırımlardan vazgeçilmesi gerekir. Ayrıca, alternatif enerji projelerine önem verilmesiyle rüzgar ve güneş potansiyelimiz enerji politikamızda öncelik kazanmalıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler