‘Basın hür’ ama sadece Anayasa’da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe hukuku değişmediği sürece anayasa değişikliğinin anlamının olmadığını belirterek “Anayasada ‘Basın hürdür, sansür edilemez’ diye kural varken ve bugün için bu kural yürürlükteyken medyanın hür olduğunu savunan veya düşünen bir arkadaşım var mı? Lütfen elini kaldırsın, ben görmek isterim. Yok. Anayasa değişikliği yapalım, çağdaş bir anayasa dedi.

Yayınlanma: 27.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Kılıçdaroğlu, dün Beykent Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi’nde Genç Sosyal Bilimciler Platformu tarafından düzenlenen “2. Ulusal Gençlik Tartışmaları” etkinliğine katıldı. Üniversiteleri, “evrensel değerleri, özgür tartışmayı içinde barındıran, her türlü düşüncenin tartışıldığı kurumlar” olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) olduğu sürece üniversitelerin özgür ve özerk olamayacağını, YÖK’ün kalkması gerektiğini söyledi.

Anayasanın değişmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, anayasanın ilk 4 maddesinin CHP için kırmızı çizgi olduğunu söyledi. 1982 Anayasası’nda yer alan “Basın hürdür, sansür edilemez” ifadesine atıf yaparak salona “Anayasada ‘Basın hürdür, sansür edilemez’ diye kural varken ve bugün için bu kural yürürlükteyken medyanın hür olduğunu savunan veya düşünen bir arkadaşım var mı? Lütfen elini kaldırsın” diye soran Kılıçdaroğlu, salondan hiç el kalkmaması üzerine “Yok. Çağdaş bir anayasa yapalım. Evet ama darbe hukuku değişmediği sürece anayasanın değişmesinin hiçbir anlamı yoktur” dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Kadıköy Belediyesi Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi’nde “Taşeronluk Sistemi, Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”na katıldı. Taşeron işçi temsilcileriyle yaklaşık 2 saat basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, taşeron işçilerin sorunları ele alındı. Taşeron uygulaması konusunda yaşanan sorunları 13 madde haline getirdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, bu konuda teklifi hazırlayacaklarını söyledi.

 

Gençlere çağrı

Beykent Üniversitesi’nde gençlerle buluşan Kılıçdaroğlu, Gezi olaylarını anımsatarak “Biz siyasetçilerin dili, sizinkinin aksine sert. ‘Gençler siyasetle ilgilenmiyor’ diyorlardı, bunun doğru olmadığını gördük. Sizler bizden daha iyi yetiştiniz. Bu nedenle sıcak siyesete doğrudan girmelisiniz. Bu olursa çağdaş anlamda siyaseti dizayn edeceğiz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler