Basın kartı sahiplerine indirimli internet

Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Türk Telekom'un paketler halinde sunduğu hizmet sayesinde, sarı basın kartı sahibi gazetecilerin hızlı internetten yüzde 30'a varan indirimle yararlanabileceklerini bildirdi.

Yayınlanma: 03.06.2010 - 10:53
Abone Ol google-news

Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, BYEGM'de düzenlediği basın toplantısında yeni basın paketine ilişkin bilgiler verdi. Türkiye'de bulunan 11 bini aşkın basın kartı hamili medya mensubunun, Basın Kartları Yönetmeliği gereğince, devlet ve belediyelerin, özel idare ve köylerin ve bunlara bağlı kuruluşların, ulaşım hizmetleri (otobüs, metro vs.) ile toplantıları izleme, kamuya ait müze, galeri, sergi ve stadyumlarda spor karşılaşmalarından halen ücretsiz olarak yararlandığını hatırlatan Karakaya, "Bunlara yenilerini ekleyerek; günlük hayatı kolaylaştıracak ama tamamen gönüllülük esasına uygun bir şekilde, isteyenin bu imkandan faydalanabileceği bir çalışmayı daha gerçekleştirmiş bulunuyoruz" dedi.

Karakaya, basın kartı sahiplerine yönelik gerçekleştirilen bu çalışmanın, her meslek kuruluşunun kendi mensuplarına sağladığı bir takım imkanlar ve kolaylıkların benzer bir uygulaması olduğunun altını çizerek, "Ulaşım, iletişim, konaklama ve teknolojik imkânlara daha kolay ve daha ekonomik ulaşılmasına yönelik bu destek çalışması ile gazetecilerin toplumu aydınlatma ve bilgilendirme görevlerini ifa ederken daha rahat hareket edebilmeleri ve basın kartının işlevinin artırılması amaçlanmıştır" diye konuştu. Bu girişimin, özellikle yerel medya olmak üzere basın mensuplarından gelen talep üzerine başlatıldığını, Anadolu'da yayınlanan 2 bin 300 civarında yerel gazete, 200 civarında televizyon ve bin civarında da yerel radyo bulunduğunu anımsatan Karakaya, bu yönde 'interneti ve bilgisayarı olmayan basın mensubu kalmasın' adı altında internet, bilgisayar ve görüntülü telefon kullanımına yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Karaya, bu amaçla Türk Telekom ile anlaşma sağladıklarını, Türk Telekom'un bir paket halinde sunduğu hizmet sayesinde, sarı basın kartı sahibi gazetecilerin hızlı internetten yüzde 30'a varan indirimle yararlanabileceklerini bildirdi. Türk Telekom'a giden gazetecilerin sarı basın kartlarını gösterdikleri takdirde, paketler hakkında daha geniş bildi alabileceklerini söyleyen Karakaya, yine aynı şekilde Türk Telekom 'videofon' görüşmelerinde de, ev ve ofisler için indirim sağlanacağını kaydetti.
 

Yerel basına tam destek

Karakaya, iletişim sektöründeki hızlı gelişim nedeniyle yerel basının teknik, altyapı, mizanpaj gibi konularda desteklenmesine çok önem verdiklerini belirterek, "Anadolu Basınının Yeni Yüzü" olarak adlandırılan "Yerel Basında Sayfa Tasarımları"nın yer aldığı bir eğitim CD paketinin basın kuruluşlarının hizmetine sunulduğunu belirtti. Bu çalışma ile yerel basının ilgi görmesi, okunurluğunun artması, estetik ve şekil olarak da okura daha güzel hitap etmesinin amaçlandığını söyleyen Karakaya, "Kurumsallaşmış, okurları için vazgeçilmez hale gelmiş yerel gazetelerin sayısı ve kalitesi bu sayede arttıkça, ülkemiz medyasının geleceği daha güzel olacaktır. Yerel basınımızda estetik bir standart oluşturabilmek amacıyla, kitap ve CD ortamında sunulan bu çalışmada, sayfa tasarımının önemi, tasarım örnekleri, başlık, görsellerin sunumu ve diğer konular ayrıntılı şekilde ele alınmaktadır" diye konuştu.

Karakaya yerel basına verilen önem kapsamında "Yurdun Sesi" bülteni ve Anadolu'nun Sesi gazetesinin içeriğini yenileyerek ve sunumunun beğenileceği bir formatta yeniden dizayn edildiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler