BDP'lilerin yürüyüşüne inceleme
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Diyarbakır ve Lice kırsalındaki yürüyüşü ile ilgili inceleme başlattı.

Cumhuriyet Başsavcılığı, iki ayrı yürüyüş ve yapılan konuşmalarla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nden görüntü dökümlerini istedi. Savcılığın görüntülerde suç unsuru tespit etmesi halinde soruşturma başlatacağı bildirildi.
BDP'nin ''Savaşa giden yolları kapatalım, barışa giden yolları açalım'' sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Diyarbakır'da düzenlediği yürüyüşte Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ile BDP İl Başkanı Nejdet Yaruk, konuşma yapmıştı.
Bu arada, aralarında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları ile partililerin yer aldığı grup, dün Lice ilçesi kırsalında yapacaklarını bildirdikleri sembolik yürüyüş için gittikleri Lice'de, ''can güvenliği'' gerekçesiyle, milletvekilleri dışındakilerin geçişine izin verilmemesi üzerine, bu girişimden vazgeçmişti.

En Çok Okunan Haberler
-
Vatan hainini andılar
-
Hakan Şükür yasası geliyor
-
AKP'li isim ‘erken seçim’ için tarih verdi
-
'Bana 'aday ol, sonra AKP'ye katıl' dedi'
-
Askeri alandaki projeye onay çıktı
-
'Babamın günahını çekmek zorunda değilim'
-
Halil Konakcı’ya Saray’dan destek geldi!
-
Özel’den ‘iki adaylı formül’ sorusuna net yanıt!
-
Adalet Bakanı ve AKP Sözcüsü'nden sert yanıt!
-
Tolga Karel: 'Fırat Tanış'ın ağzını burnunu kıracağım'