Bedelli askerlik çıkışı: Ayıptır ya

ÇETKODER yöneticileri yazılı bir açıklama yaparak bedelli askerlik hakkındaki görüşlerini açıkladı.

Yayınlanma: 20.11.2014 - 12:33
Abone Ol google-news

Türkiye'nin gündemi yeniden bedelli askerliğe döndü. Siyasiler bedelli askerlik ile ilgili olarak peş peşe açıklamalar yaparken Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği'nden (ÇETKODER) ilginç bir çıkış geldi.


Ama bugün bedelli askerliğe oldukça ilginç bir kurumdan tepki geldi. Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) bedelli askerliğe karşı oldukça sert bir açıklama yaptı.

'AYIPTIR YA'

ÇETKODER Başkanı Mustafa Göktaş, yazılı açıklamasında şöyle tepki gösterdi:

“Ülkemiz insanları milli ve manevi değerlerine bağlı insanlardır. Hiçbir dünya devletinde, evladını şehit veren bir ailenin 'Allah devlete millete zeval vermesin' dediği görülmemiştir. Ama bizim asil milletimiz bunu içinden gelerek inanarak der. Böylesine asil bir toplum olan, doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi ile bu coğrafyada yaşayan kardeşlerimizin eşit, hakkaniyetli, adil yönetilmesi gerekir. Yapılacak her iş ve işlemde Allah rızası aranmalı, kamu yararı aranmalı, hak ve hukuk gözetimi yapılmalıdır. Bu bağlamda bakarsanız, bedelli askerlik uygulaması ve bu istemleri haklı bulmanız doğru ve adil bir yaklaşım olur mu? İnsan utanır, sıkılır bunu isterken. Ayıptır ya! Bedelli askerlik işine artık son verin.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler