Bekir Bozdağ: Demirtaş'ın açıklamaları ihanet

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın DTK toplantısında yaptığı açıklamaları Adalet Bakanı Bekir Bozdağ sert dille eleştirdi.

Yayınlanma: 28.12.2015 - 20:04
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, twitter üzerinden yaptığı açıklamada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'nin sözcülüğüne soyunduğunu öne sürdü. Demirtaş'ın açıklamalarını yok hükmünde olarak nitelendiren Bozdağ'ın açıklamaları şöyle:

‘YÜZ YIL GEÇSE DE BU AMAÇLARINA ULAŞMAYACAKLAR'

"HDP Eş Başkanı Demirtaş, hendek, barikat, tuzak, mayın, bomba, silah, bölücü teröristler ve terör örgütünün sözcülüğüne soyunmuştur. Demirtaş, bölücü terör örgütünün bölücü hedeflerini açık ve net ifade etmiştir. Bu açıklamalar, ihanettir, suçtur ve yok hükmündedir. Demirtaş, hür demokratik zeminde parlamentoda siyaset yerine kirli terör siyasetine sahip çıkmış, bölücülüğünü açıkça itiraf etmiştir. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü, bölücü terör örgütüne, bütün hainlere ve onları kullanan ağababalarına rağmen korunmuştur korunacaktır. Bölücü terör örgütü ve onların destekçileri, değil yüz yıl yüzlerce yıl geçse de bu amaçlarına ulaşamayacaktır.

‘KARDEŞLİĞİ HİÇBİR GÜÇ YOK EDEMEYECEK'

Türkler ve Kürtler arasında bin yıldan fazladır süren kardeşlik hukuku, tarih ve kader birliği, her türlü ayrılıkçılığın panzehiridir. Onlarca senedir Türklerle Kürtler arasında kardeş kavgası çıkartmayı başaramayan bölücü terör örgütü, bundan sonrada başaramayacaktır. Bölücü terör örgütü ve destekçileri bilmeli ki; bin yıllık Türk-Kürt kardeşliğini, hiç bir güç yok edememiştir/edemeyecektir de…"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler