Belçika intihar ediyor

Belçika'da demiryolu çalışanları, trenlerin önüne atlayarak intihar edenler nedeniyle ciddi sorunlar yaşıyor. Olaylara şahit olan çalışanların ruhsal sorunlar nedeniyle uzun süreli tedaviler görerek işlerini sürdüremez hale gelmeleri sonucu, kurum personel sıkıntısı çekiyor. Her yıl 2 bin 500 kişinin hayatına son verdiği Belçika'da, ''işsizlik'' unsuru ve ''işe yaramazlık'' duygusu öne çıkan intihar gerekçeleri.

Yayınlanma: 28.11.2008 - 14:50
Abone Ol google-news

Belçika Demir Yolları İdaresi, trenlerin önüne atlayarak intihar edenlerin sayısındaki artışa dikkat çekerek, bu olaylara şahit olan makinist ve diğer personelin ciddi sorunlar yaşadığını açıkladı.

Demir yollarında intihar olaylarına tanık olan personelin ruhsal bunalıma girdiği, uzun süreli tedavilere yönlendirildiği ve işlerini sürdüremedikleri, bu nedenle kurumun personel sıkıntısı çektiği belirtiliyor.

Yöneticiler, demir yollarının ve trenlerin intihar amacıyla kullanılmasının engellenmesi için çeşitli önlemler alındığını, ancak pek sonuç alınmadığını anlatıyor.

Belçika'da her yıl 20 binden fazla insanın intihar girişiminde bulunduğu, bunların 2 bin 500 kadarının ölümle sonuçlandığı ifade ediliyor. Ulusal İstatistik Enstitüsü (INS), intihar edenlerin sayısının giderek arttığını, ölenlerin yüzde 70'ini erkeklerin oluşturduğunu belirtiyor. İntihar eden Belçikalıların en fazla kendini asma yöntemiyle yaşamlarına son verdikleri, bunu ateşli silah kullanma, boğulma, yüksek yerlerden atlama, demir yolları ve gaz yöntemlerinin izlediği bildiriliyor.

INS, gerçek intihar rakamlarının daha yüksek olduğunu, nedeni kesinlikle belirlenemeyen ölümlerin istatistik dışı bırakıldığını ifade ediyor.

İntihar gerekçelerinde ''işsizlik'' unsuru ve ''işe yaramazlık'' duygusunun ön plana çıktığı ifade ediliyor.

Avrupa'da en yüksek intihar oranının Finlandiya ve Belçika'da kaydedildiğini belirten uzmanlar, dünyada her yıl bir milyon kişinin intihar ederek öldüğünü tahmin ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler