Belediye başkanından jandarmaya: Rüşvetçisin, paralel FETÖ adamısın

Giresun'un Bulancak Belediyesi'ne ait kamyonu durduran jandarma, AKP'li Belediye Başkanı Recep Yakar tarafından 'rüşvet almak' ve 'paralelci' olmakla suçlandı. AKP'li başkan söz konusu videoyu internette yayınlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Yayınlanma: 25.12.2015 - 12:35
Abone Ol google-news

Giresun Bulancak Belediyesi'ne ait bir kamyon, jandarma ekipleri tarafından 'tonaj aşımını geçtiği' gerekçesiyle durduruldu.

YouTube'a yüklenen görüntülerde, jandarma tarafından durdurulan kamyon için, Cumhuriyet Savcılığı aranıyor ve kantara gidilerek tespit yapılması talep ediliyor.

Bu talebin ardından, AKP'li belediye başkanı Recep Yakar ve yanındakiler devreye giriyor.

Yakar, belediyeye ait kamyonu durduran jandarmayı rüşvet almakla suçluyor, 'paralelci' olduğunu söylüyor. Yakar benzetmelerini bir adım daha öteye taşıyarak, jandarma ekiplerinin, 'MİT TIR'larına yapılanı' yaptığını söylüyor.

"FETÖ ADAMISIN, MİT TIR'LARINI DURDURUYORLAR, SEN DE ONU YAPIYORSUN"

Aracın kantara götürülmesini engellemek isteyen AKP'li Başkan Yakar, jandarmaya daha sonra şu suçlamaları yöneltiyor:

"Kanuna da, millete de, belediye başkanına da, belediyeye de saygınız yok. Hakkınızda rüşvet aldığınızı söylüyorlar, demek ki doğru. Biz de bunu ispat edeceğiz. Kendinizi devlet zannediyorsunuz, kesinlikle paralel yapıya sahipsiniz. Paralel FETÖ adamısın. Onlar da MİT TIR’larını durduruyorlar, sen de onu yapıyorsun."

Belediye Başkanı Yakar'ın bu sözlerinden sonra Cumhuriyet Savcısı ile telefonda görüşen jandarma, bu durumun 'görevin yapılmaması için direnme' olduğunu aktarıyor. Ancak Başkan Yakar bu sözlere de karşı çıkarak, "Şu anda siz belediyenin çalışmalarını engelliyorsunuz. Resmi bir kurum bu, belediye. 100 bin nüfuslu bir ilçenin çalışmalarını engelliyorsunuz. Belediyenin arabasını size kantara çektirmiyorum, çünkü siz belediyenin çalışmasını engelliyorsunuz" diye konuşuyor.

Başkan bu sözlerinin ardından daha sonra savcı ile görüşerek şu sözleri söylüyor:

"Arkadaşın niyeti bozuk. Benimle kavga etmeye çalışıyor. Arabama binmeye çalışıyorum, önümüze set çekiyor. Bizi gücendirmeyin, çalışmalarımızın önünde durmayın diyoruz. Millet bu arkadaş paralelci terör örgütüne üye, Fethullahçı, rüşvet alıyor diyorlar. Sizi halkın seçtiği adamla karşı karşıya bırakıyor. Böyle bir şey olur mu diyor. Hizmeti engelliyor şu anda, hakkında şikayet var. Devlet adına devletçilik yapıyor. Halkın önüne geçiyor, halkın seçtiği iradeye saygısızlık yapıyor."

Telefon konuşmalarının ardından belediye kamyonunun salınıp salınmadığı ya da nasıl bir cezai işlem uygulandığı konusunda ise bir bilgi bulunmuyor.

AKP'Lİ BAŞKAN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Yakar, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Saygıdeğer vatandaşlarım; günlerdir haberim, müsaadem alınmadan çekilmiş bir video kanunsuz bir şekilde internete, yerel ve ulusal basına servis edilmiş ve bunun üzerine ağır bir saldırı ve iftira kampanyası başlatılmıştır. Bu oyunların aynısı mazlumların umudu zalimlerin korkulu rüyası Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan üzerinde de oynanmıştı ve oynanmaya devam ediyor.

Oynanan bu büyük oyunla ve iftira kampanyası ile ilgili geniş bir basın açıklaması yapılacaktır. Bizi seven ve bizimle dertlenenler şunu iyi bilsin ki, biz onların yüzünü kızartacak bir şey yapmadık, yapmayız. Bu videoyu benim rızam ve iznim olmadan kanunsuz bir şekilde çekip kanunsuz bir şekilde internet ortamında yayınlayanlarla ilgili suç duyurumuzu yaptık. Sabırla olaylara yaklaşmanızı diliyor saygılar sunuyorum. Oyun bozanların en büyüğü Hz. Allahtır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler