Berberoğlu: Yerlerde sürünen itibarlarını bir de çukura atmasınlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu havuz medyasına seslendi...

Yayınlanma: 17.01.2016 - 16:58
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, “Havuz medyasını okuyan, izleyen yok ama gözü takılan varsa, sanacak ki CHP işini gücünü bıraktı, Kaçak Saray ile uğraşıyor. Oysa CHP'nin bu ülkeye borçlu olduğu katkı ve çabalar anayasa tanımayan bir cumhurbaşkanını uyarma sorumluluğunun tabii ki çok ötesindedir” dedi.

Berberoğlu, şunları kaydetti:

İtibarlarını çukura atmasınlar

"Havuz medyası CHP'nin binlerce partili ve konukla topladığı 35. Kurultayını görmezden geldi. Tek merkezden aldığı emirle Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı'na yönelttiği eleştirilere cevap yetiştirmeye çalıştı. Bu fedailik gayreti utanç vericidir. Kamu ihaleleri, kamu ilan, reklamları ve özel şirketlere baskıyla toplanan gelirle beslenen havuz medyasından farklı tavır beklenemezdi zaten. Bu nedenle ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla bazı gerçekleri hatırlatmak isterim.

'Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı'na hakaret etti' safsatası ile milli irade ile karşı karşıya getirilmek istenilen Kılıçdaroğlu, 12 milyon seçmenin desteği ile ana muhalefet liderliği görevini üstlendi. Her türlü rejimde iktidar vardır ama sadece demokrasilerde muhalefet işlev görür. Bu nedenle havuz medyasına tavsiyem, Kaçak Saray'daki patronlarına yaranma telaşına kapılıp ana muhalefet partisi ve liderine saygıda kusur etmesinler. Zaten yerlerde sürünen itibarlarını bir de çukura atmasınlar.

Kraldan çok kralcılık

Genel Başkanımız dördüncü kez seçildiği kurultayda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı'na tarafsızlık hatırlatmasında bulunmakta son derece haklıdır. Mevcut anayasada tıpkı ana muhalefet gibi Cumhurbaşkanı'nın da yetki ve sorumlukları bellidir. Adeta anayasal darbe tavrıyla muhalefetle siyasi kavga arayan cumhurbaşkanını uyarmak aslında AKP dahil her siyasi partinin hakkı ve görevidir. Siyaset zeminindeki bu eleştirileri 'hakaret' saymak ise akla ziyan bir çarpıtma ve kraldan çok kralcılık oyunudur.

Başbakan'ın dikkatine sunmak isterim

Kılıçdaroğlu kurultay konuşmasında eleştirilerden korkmadığını Başbakan Ahmet Davutoğlu örneği ile anlattı. Başbakan'ın eleştirilerini doğal karşıladığını ve gerekli yanıtları verdiğini hatırlattı.

Ne gariptir ki, hükümet ve muhalefet arasında doğal karşılanması gereken bu diyalog Davutoğlu'nun kartvizitinde adalet ibaresi bulunan bakanını rahatsız etti. Bakan Bekir Bozdağ burada tekrarlamaya terbiyemin yetmediği ifadelerle Genel Başkanımıza saldırdı. Öncelikle bu ifadeleri sahibine iade ederim. Siyasi sonuçları açısından da Başbakan'ın dikkatine sunmak isterim.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler