Beşiktaş zirveden uzaklaştı

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş ile Başakşehir 0-0'lık beraberlikle sahadan ayrıldı.

Yayınlanma: 06.04.2015 - 19:06
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Başakşehir'i konuk etti. Kritik 90 dakika sonunda iki takım da gol bulamadı ve taraflar 0-0'lık sonuçla sahadan birer puanla ayrıldı.

Beşiktaş - İstanbul Başakşehir (Foto Galeri)

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 55'e yükseltirken, Başakşehir'in puanı 44 oldu. Spor Toto Süper Lig'de başarılı savunmasıyla dikkat çeken Başakşehir, bu sonuçla Spor Toto Süper Lig'de bu sezon 15. kez bir maçı gol yemeden kapamayı başarmış oldu.

SLAVEN BILIC'TEN SÜRPRİZ 11

Slaven Bilic, Başakşehir karşısına çıkardığı 11'de sürpriz isimlere de yer verdi. Bilic'in en büyük sürprizi 148 gün sonra forma giyen Tomas Sivok oldu. Bu sezon ligdeki son maçını 9 Kasım 2014'te yine İstanbul Başakşehir'e karşı oynayan Sivok, takımının lacivert-turunculu ekiple yaptığı bir başka maçta görev alma şansı yakaladı. Sivok, kaptanlık görevini de uzun bir aradan sonra üstlendi.

''FUTBOL CAMİASI TEK YÜREK''

Beşiktaş ve İstanbul Başakşehir takımları, futbol şiddetine karşı ortak pankart ile sahaya çıktı. Cumartesi akşamı Fenerbahçe kafilesinin uğradığı ve şoförünün yaralandığı silahlı saldırı sonrası Beşiktaş ve İstanbul Başakşehirli futbolcular sahaya, "Futbol camiası tek yürek, futbol camiası omuz omuza" yazılı ortak pankartı taşıyarak çıktı.

 

Beşiktaş: Günay, Serdar, Ersan, Sivok, Motta, Atiba, Tolgay, Olcay, Sosa, Gökhan Töre, Demba Ba

Başakşehir: Volkan, Rızvan, Epureanu, Yalçın, Ferhat, Sedat, Mahmut, Mossoro, Visca, Doka, Mehmet Batdal

 

Karşılaşmadan dakikalar:

1' Mete Kalkavan'ın işareti ile zorlu mücadeleye Beşiktaş başlıyor.

2' Sağ taraftan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Edin Visca geçiyor. Edin Visca'nın penaltı noktasına doğru açtığı ortasına iyi yükselen Mahmut Tekdemir kafa vuruşunu yapmayı başarıyor fakat kale ağzında Demba Ba topu uzaklaştıran isim oluyor.

4' Ceza sahasının dışında hafif sol çaprazda topla buluşan Doka Madureira sol ayağıyla yerden şutunu çekiyor fakat kaleci Günay Güvenç yavaş gelen bu topu rahat bir şekilde kontrol etmeyi başarıyor.

18' Olcay Şahan'ın pasıyla topla buluşan Gökhan Töre sağ kanattan arka direğe doğru ortasını açıyor. O noktada defansa rağmen topa iyi yükselen Demba Ba kafa vuruşunu yapıyor fakat top direğin hemen yanından auta çıkıyor.
 
28' Kaleye uzak mesafeden sağ çaprazdan Mahmut Tekdemir sol ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat top çok az farkla auta çıkıyor.
 
41' Demba Ba'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Gökhan Töre pasını ceza sahası içindeki arkadaşı Jose Sosa'ya atıyor. Sosa topun gelişine müsait pozisyonda şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan bu şutu kurtarmayı başarıyor. Ceza sahası içi sağ çapraza açılan topa bu seferde Olcay Şahan vuruyor fakat Volkan Babacan iki pozisyondada topun kaleye girmesini önlüyor.
 
45' Sol kanatta topla buluşan Jose Sosa pasının ceza yayındaki arkadaşı Demba Ba'ya atıyor. Demba Ba tek topla topu Tolgay Arslan'ın önüne bırakıyor. Tolgay'da topun gelişine sağ ayağının dışıyla şutunu çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
 
45' Hakem Mete Kalkavan ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve maçın ilk devresi 0-0'lık eşitlikle sona eriyor.
 
46' Mete Kalkavan'ın düdüğü ile ikinci yarı başlıyor ve müsabakanın ikinci yarısına İstanbul Başakşehir başlıyor.
 
57' Kaleyi cepheden gören bir noktada uzak mesafeden Doka Madureira tekrar şansını deniyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
 
59' Olcay Şahan'dan aldığı pasla topla buluşan Jose Sosa ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekiyor fakat kaleci Volkan Babacan bu şutu kurtarmayı başarıyor.
 
70' Jose Sosa'nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Demba Ba kafayla topu arka tarafa doğru aşırıyor. Altıpasın hemen önünde sağ çaprazda Tomas Sivok kafa vuruşunu yapıyor fakat kaleci Volkan Babacan son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.
 
73' Sol taraftan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Marcio Mossoro geçiyor. Mossoro pasını hemen yanındaki Cenk Şahin'e atıyor. Cenk'in arka direğe doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Mehmet Batdal kafa vuruşunu yapıyor fakat top az farkla üstten auta çıkıyor.
 
88' Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın gönderdiği ortasını arka direkte Tomas Sivok topu kafayla Cenk Tosun'un önüne indiriyor. Cenk altıpasın hemen önünden şutunu çekiyor fakat top doğrudan auta çıkıyor.
 
90' Jose Sosa'nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yapıyor fakat top doğrudan auta çıkıyor.
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler