Beşiktaş'ta '10 numara' sorun

Bu sezon lig ve kupada başarılı olamayan Beşiktaş'ta bu başarısızlığın en büyük nedeni, ''10 Numara'' olarak adlandırılan, genelde forvet arkasında forma giyen oyuncuların formsuzluğu oldu.

Yayınlanma: 12.05.2010 - 08:17
Abone Ol google-news

Sezon boyunca hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşayan ve gol üretmekte zorlanan siyah-beyazlı takımda bu pozisyonda oynayan Tello, Tabata ve Yusuf'un performansları yaşanan sıkıntının en büyük nedeni olarak ortaya çıktı.

Geçen sezon bu hatta Delgado, Tello ve Yusuf'u kullanan ''Kara Kartallar'', bu oyuncuların başarılı performansıyla hem Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk sevinci yaşadı, hem de Türkiye Kupası'nı alma başarısı gösterdi. Böylece siyah-beyazlı ekip, 2008-09 sezonunda bu 3 oyuncusundan en yüksek verimi aldı. Tello, Delgado ve Yusuf, iki kupalı sezonda asistlerinin yanı sıra, toplam 21 gol attılar.

İki kupalı sezonda Delgado ve Tello lig, kupa ve Avrupa kupalarında 8'er gol atarken, Yusuf ise 5 gole imza koydu.


Bu sezon geride kaldılar

Beşiktaş'ta bu üçlüden Delgado uzun süreli sakatlığı ve daha sonra sözleşmesinin askıya alınması nedeniyle forma giymezken, bu oyuncunun yerine kadroda yer alan Tabata'nın yanı sıra, Yusuf ve Tello bekleneni karşılayamadı.

Tabata, Yusuf ve Tello'dan oluşan bu hat, sezon boyunca Beşiktaş'a sadece 8 gol kazandırabildi.


Tabata '10 numara' olamadı

Siyah-beyazlı takımda özellikle Gaziantepspor'dan yüksek bonservis bedeli karşılığında alınan Brezilyalı Tabata, büyük hayal kırıklığı yaşattı.

Sezonun içinde kadroya dahil edilen Tabata, sadece ligde 2 gol atarak başarısız bir görüntü çizdi. Brezilyalı oyuncu, son haftalarda da sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kaldı.


Yusuf geçen sezonu arattı

Beşiktaş'ta en büyük sürprizi ise geçen sezonun yıldızı Yusuf Şimşek yaptı. Geçen sezon takımına 5 gol kazandıran ve kritik maçlarda sahne alan Yusuf, bu sezon ise oldukça kötü bir performans sergiledi. Siyah-beyazlı oyuncu, Turkcell Süper Lig'de gol sevinci yaşamazken, sadece Türkiye Kupası'nda 1 gol atabildi.


Tello da düşüş yaşadı

Yusuf ve Tabata'ya göre daha başarılı olan Tello ise, buna rağmen 2009-2010'daki performansıyla, bir önceki sezonu arattı.

Şilili oyuncu, geçen sezon 8 gole imza atarken, takımının başarısız olduğu bu dönemde 5 kez rakip fileleri havalandırdı.


Delgado arandı

''Kara Kartallar''da özellikle Arjantinli oyuncu Delgado'nun yokluğu hissedildi. Zaman zaman iyi oynayan, ancak bunda istikrar sağlayamayan yıldız oyuncu, yine de geçen sezonu iyi bir şekilde tamamladı.

Dizindeki sakatlığa rağmen takımına oynadığı sürede takımına 8 gol kazandıran Delgado, bu sezon oynama fırsatı bulamadı.

Sakatlığı nedeniyle sözleşmesinin askıya alınmasıyla sezonu tribünde geçiren Delgado'nun yokluğu sürekli hissedildi.


Sorunu giderme çalışmaları boşa gitti

Sezon başından itibaren bu sıkıntıyı hisseden teknik heyet ve yönetim kurulunun bu yöndeki çalışmaları ise boşa gitti.

Delgado'nun yokluğunda Tabata'yı takıma kazandıran yönetim kurulu, bu oyuncunun performansının düşük olmasıyla hayal kırıklığı yaşadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler