Beşiktaş'ta Bucaspor faciasi

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Beşiktaş'ı 2-1 mağlup eden PTT 1. Lig ekibi Bucaspor, kupada bir üst tura yükseldi.

Yayınlanma: 05.12.2013 - 22:38
Abone Ol google-news

Bucaspor: 2 - Beşiktaş: 1

MAÇ SONU

Stat: Atatürk

Hakemler: Suat Arslanboğa, Ömer Faruk Yeşil, Recep Yıldırım

Bucaspor: Ömer Kahveci, Okan Alkan, Emre Balak (Dk. 22 Hakan Çinemre), Luiz Henrique, Emre Şahin, Berkay Samancı, Umut Gündoğan, Taylan Antalyalı, Mehmet İncebacak (Dk. 69 Zafer Çevik), Batuhan İşçiler, Atilla Yıldırım (Dk. 58 Ricketts)

Beşiktaş: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Escude, Franco, İsmail Köybaşı (Dk. 82 Motta), Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Muhammed Demirci, Kerim Frei Koyunlu (Dk. 62 Gökhan Töre), Holosko (Dk. 62 Ömer Şişmanoğlu), Eneramo

Goller: Dk. 41 Umut Gündoğan, Dk. 78 Ricketts (Bucaspor), Dk. 65 Ömer Şişmanoğlu (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 57 Mehmet İncebacak, Dk. 84 Berkay Samancı, Dk. 86 Okan Alkan, Dk. 90+2 Zafer Çevik (Bucaspor), Dk. 33 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

Maçın önemli dakikaları

Karşılaşmanın 12. dakikasında Okan Alkan'ın pasında topla buluşan Atillia Yıldırım'ın, Franco'yu geçtikten sonra kaleye göndermek istediği etkisiz vuruşunu kaleci Cenk Gönen kornere uzaklaştırdı.

28. dakikada Emre Şahin'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Taylan Antalyalı'nın sert vuruşunda top direkten döndü. Daha sonra araya giren Beşiktaşlı oyuncular meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

41. dakikada Bucaspor öne geçti. Orta alanda Oğuzhan Özyakup'tan topu kapan Atilla Yıldırım sağ kanatan meşin yuvarlakla bir süre ilerledikten sonra topu sol tarafta müsait pozisyondaki Umut Gündoğan'a aktardı. Bu oyuncunun ceza alanına girer girmez attığı sert şutta top ağlara gitti: 1-0.

43. dakikada sağ kanattan Muhammed Demirci'nin kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içinde topa iyi yükselen Holosko'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

İlk yarısı 1-0 Bucaspor'un üstünlüğüyle tamamlanan müsabakanın 55. dakikasında ceza alanı dışından sağ çapraz pozisyonda Muhammed Demirci'nin sert vuruşunda kaleci Ömer Kahveci topu kornere çeldi.

60. dakikada Eneramo'nun sol kanattan yaptığı ortada, ceza alanı içinde Holosko'nun kafa vuruşunda kaleci Ömer Kahveci topu kontrol etti.

65. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Serdar Kurtuluş'un verdiği pasla ceza alanı içinde topla buluşan Oğuzhan Özyakup, meşin yuvarlağı uygun durumdaki Ömer Şişmanoğlu'na aktardı. Bu oyuncunun sert vuruşunda top Bucaspor ağlarına gitti: 1-1.

78. dakikada Bucaspor bir kez daha öne geçti. Orta alanın solunda topla buluşan Ricketts, tek başına kaleye doğru yöneldi. Sağ kanada doğru ilerleyen Kanadalı oyuncunun Beşiktaşlı savunma oyuncularına rağmen ceza alanına girmeden attığı sert şutta top kaleci Cenk Gönen'in uzanmasına rağmen ağlara gitti: 2-1.

85. dakiada ani gelişen Bucaspor atağında Taylan Antalyalı'nın pasıyla topla buluşan Umut Gündoğan bir süre ilerledikten sonra attığı şutta kaleci Cenk Gönen'i de geçen meşin yuvarlak direkten döndü. Araya giren Beşiktaşlı oyuncular pozisyonu uzaklaştırdı.

Karşılaşmayı 2-1 kazanan Bucaspor, kupada 5. tura yükseldi.

Bucaspor'da maçın ilk yarısında sağ ayak bileğinden sakatlanan Emre Balak, kırık şüphesiyle ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Bucaspor-Beşiktaş maçından notlar

A Milli Futbol Takımı'nın 29 Mayıs 2012'de Bulgaristan'la oynadığı özel maçta sakatlandıktan sonra uzun süre takımdan ayrı kalan İsmail Köybaşı, Beşiktaş'ın Ziraat Türkiye Kupası'ndeki Bucaspor karşılaşmasıyla bu sezon ilk resmi maçına çıktı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in Bucaspor karşısında şans verdiği İsmail Köybaşı, yaklaşık 1,5 yıl sonra ilk resmi maçına çıktı. A Milli Takım'da sakatlandıktan sonra uzun süre sahalardan uzak kalan başarılı sol kanat oyuncusu, bu sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Shaktar Donetsk'le oynanan hazırlık maçlarında mücadele etmişti.

Beşiktaş'ta İsmail Köybaşı gibi Pedro Franco da bu sezon A2 maçları dışında ilk defa mücadele etti. Beşiktaş'ta ayrıca sahaya kaptan olarak çıkan Cenk Gönen, Muhammed Demirci, Kerim Frei Koyunlu ve Filip Holosko da bu sezon ilk kez ilk 11'de yer aldılar.

Siyah beyazlı ekipte, Günay Güvenç, Olcay Şaha, Mustafa Pektemek, Gökhan Töre, Mehmet Akgün, Motta ve Ömer Şişmanoğlu yedek kulübesinde yer aldı.

Fenerbahçe derbisinde ilk 11'de mücadele eden oyunculardan Hutchinson, Oğuzhan Özyakup ve Serdar Kurtuluş Bucaspor karşısında da forma giydi.

Bucaspor Teknik Direktörü Mustafa Bahadır ise ligde 3-2 kazanılan Adanaspor maçının kadrosundan farklı olarak 5 oyuncuyu oynattı.

Bucaspor'da kaleci Ziya Aydın, Hakan Çinemre, Zafer Çevik, Ricketts, Ferhat Çulcuoğlu'nun yerine Ömer Kahveci, Emre Balak, Mehmet İncebacak, Atilla Yıldırım ve Berkay Samancı mücadele etti.

Bucasporlu oyuncular müsabakadan önce Beşiktaş yedek kulübesine giderek teknik ekip ve yedek futbolculara başarılar diledi.

Taraftarların fazla ilgi göstermediği müsabakada Beşiktaşlı taraftarların yer aldığı açık tribünde ve kapalı tribünde boşluklar oldu. Bucasporlu seyircilerin çoğunluğu müsabakayı kale arkasından takip etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler