'Beykoz' ve 'Sarıyer' vapur seferleri başlıyor

İstanbulluların, ''Haydi İstanbul Vapurunu Seç'' kampanyasıyla 8 model arasından belirlediği şehir hatları vapurundan ikisi daha 10 Ekim Cumartesi günü hizmete alınıyor.

Yayınlanma: 08.10.2009 - 14:26
Abone Ol google-news

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 31 Ocak'ta ''Fatih'', 8 Haziran'da da ''Beyoğlu'' ve ''Kadıköy'' adlı vapurların hizmete alınmasının ardından, ''Beykoz'' ve ''Sarıyer'' ismi verilen 2 vapurun da 10 Ekim'de Kabataş İDO İskelesi'nde düzenlenecek törenle hizmete alınacağı belirtildi.

Şirket-i Hayriye geleneğinin sürdürülmesi amacıyla vapurlara semt isimlerinin verildiği ifade edilen açıklamada, her iki vapurun hizmete girmesiyle, kampanya çerçevesinde ihalesi yapılan ilk 5 vapurun tesliminin tamamlanmış olacağı kaydedildi.

Açıklamada, üretimine Tuzla Çeliktrans Tersaneleri'nde başlanan ve Türk mühendislerce inşa edilen vapurlardan her birinin maliyetinin 9,3 milyon dolar olduğu bildirildi.

Vapurların özellikleri

Günümüz şehir hatları formuna en yakın model olan 4 numaralı vapurun boyu 68, eni ise 13 metre. 1800 yolcu kapasiteli ve 14 knot deniz mili hız yapabilen vapurlar, dünyanın en gelişmiş manevra gücüne ve kabiliyetine sahip sistemlerden birisiyle donatıldı.
Gemi, mevcut vapurlardan daha kısa zamanda seferlerini tamamlayacak 4 ana jeneratör, elektrik motoru tahrikli Azimut Pervane Sistemi, gelişmiş seyir cihazları ve yüksek ivmeli yavaşlama ve hızlanma özellikleriyle de son derece güvenli.

Geniş ve ferah salonun yanı sıra panoramik camlar, klima sistemi ve minimum titreşim özelliklerini bulunduran geminin üst, ön ve arkası açık, ayrıca güvertede oturma yerleri mevcut. Gemilerde otomatik kapı sistemi ile iskeleye yanaşmadan kapıların açılmama özelliği bulunuyor.

Gemiler, minimum yakıt sarfiyatı ve ideal egzoz emisyon değerleri ile çevreci özelliğe sahip olmasının dışında revir, bebek bakım odası, evcil hayvan barınakları, büfe, 6 adet plazma televizyon ve 1 adet DVD player, GPS üzerinden uyduya kilitlenebilen dijital anten sistemi gibi sosyal donatı alanları, engelliler için uygun rampa, engelli tuvaleti, özel ışık ve ses düzeni, zemin kaplaması gibi özellikleri de içinde barındırıyor.

Yeni gemilerde, gemicilerin halat mahalli de yolculardan ayrılarak, oluşabilecek herhangi bir tehlikenin önüne geçiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler