Beyoğlu'nda 3. köprü protestosu

''3. Köprü Yerine Yaşam Platformu'' üyesi bir grup, İstanbul'a 3. köprünün yapılmasını protesto etmek amacıyla Beyoğlu'nda yürüyüş gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 15.05.2010 - 12:58
Abone Ol google-news

Tünel Meydanı'nda toplanan platform üyeleri, 3. köprünün yapımına karşı olduklarını içeren pankartlar açarak, sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinde yürüyerek Taksim Meydanı'na ulaştı.

Burada grup adına açıklama yapan İstanbul Orman Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Kader Cihan, İstanbul'un kuzeyindeki ormanların büyük bir bölümünün kamu kaynakları kullanılarak insan eliyle dikildiğini, İstanbullular'ın su, temiz hava ve dinlenme alanı gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan bu ormanların halkın paha biçilmez doğal varlıkları olduğunu belirtti.

3. köprünün trafik için bir çözüm değil, bir rant projesi olduğunu öne süren Cihan, bugün köprülerde yoğunlaşan trafiğin İstanbul trafiğinin yüzde 11'ine tekabül ettiğini, geriye kalan yüzde 89'unun kent içi trafik olduğunu dile getirdi.

Mevcut iki köprünün yıllar içinde boğazdan geçen taşıt sayısını 30 kat arttırırken, yolcu sayısını 4 kat bile arttırmadığını ifade eden Cihan, ''3. köprü İstanbul için bir ihtiyaç değildir'' dedi.
Platform üyeleri, bir süre sloganlar attıktan sonra dağıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler