Bi' Şarkım Var Sahnede!

Türkiye'nin dört bir yanından 14 şarkı yazarının bir araya gelerek "hiyerarşi olmadan, yarışmadan, rekabet etmeden" hazırladıkları 'Bi Şarkım Var' projesinin ilk albümü piyasaya çıktı.

Yayınlanma: 29.01.2017 - 12:57
Abone Ol google-news

Müzisyeninden öğretmenine, memurundan işçisine 14 şarkı yazarının bir araya gelerek kendi hikayelerini şarkılar yoluyla anlattıkları "Bi' Şarkım Var" projesi, ilk albümü ile dinleyecilerle buluşuyor.

2014 yılından beri kendi şarkılarını seslendirmek isteyen herkesi düzenledikleri açık sahnelerinde ve Açık Radyo'daki programlarında konuk eden şarkı yazarı ve müzisyen Başak Yavuz ve Ceyda Özbaşarel Gülşen'in "Bi' Şarkım Var" projesinin ilk albümü, cumartesi gecesi Kaset Mitanni'de düzenlenen konser lansmanı ile tanıtıldı.

Konser lansmanında, "Bi' Şarkım Var" albümünde eserleri yer alan şarkı yazarları sahne alarak şarkılarını ve heyecanlarını izleyenlerle paylaştı.

Yavuz ve Özbaşarel, albümün felsefesini; "Biz rekabeti öğrenmedik, yarışmayı istemedik, popüler kültürün sahasında yer almayı seçmedik. Bi' Şarkım Var'ı, bu kavramları içinde barındıramayacak bir saflıkta korumayı başarabildik. Bu sırada çevremizdeki dünya dur durak bilmeden kararırken, etrafımıza doluşan aydınlık insanların şarkılarını kaydetmek gerekliydi artık. Şarkılarımızı ilk çıktığı haline en yakın şekilde, makyajlamadan kaydettik. 'Ardıç  Dede'den Soma faciasına, bekleyen sevgiliden bir mahpusa, 'Davulla Bavul'un hikayesinden bir olmanın özlemine 14 farklı hikaye anlattı şarkılarımız." Diyerek anlatıyor.

Bi Şarkım Var'ın ilk albümünde yer alan şarkı yazarları; Kudret Kurtcebe, Gülce Duru & Tansu Çuhacı, Cengiz Eyüboğlu, Fulya Özlem, Ruşen Alkar, Turgay Demiryürek, Ömer Türkoğlu, Ceyda Özbaşarel Gülşen, Başak Yavuz, Barış Uğur, Emre Akbay,  İpek Aktar Soyer&Emre Soyer, Eda Sena Şenceylan ve Banu Kanıbelli. 

Şarkı yazarlarına Ayşe Tütüncü, Adem Gülşen, Christian Thome, Fotini  Kokkala, Marina  Liontou, Apostolos Sideris, İzzet Kızıl, Tamer Temel, Cansun Küçüktürk, Hasan Yılmaz, Arel  Koray Nalbant, Kaan Arslan gibi müzisyenler gönüllü olarak eşlik etti. Albümün miks ve mastering'i Cansun Küçüktürk'e, kapak tasarımı Sanat Deliorman'a ait.

 

 

 

  
   


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon