Biden: Sanırım Türklerin zihniyetlerinde bir değişiklik oldu

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'dan Türkiye'nin Cerablus operasyonuna ilişkin açıklama geldi.

Yayınlanma: 25.08.2016 - 15:55
Abone Ol google-news

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara ziyaretinden bir gün sonra İsveç'e yaptığı ziyaret sırasında "Türklerin, IŞİD'i topraklarından çıkarana kadar Suriye'de kalmaya kararlı olduğunu düşünüyorum. Sanırım Türkler, IŞİD'in varlıklarına karşı bir tehdit oluşturduğunu fark ettiklerinde zihniyetlerinde kademeli bir değişiklik oldu" dedi.

Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişimi sonrası durumu da değerlendiren ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, darbe girişiminden sonra Türkiye’ye insan hakları ihlalleri konusunda yöneltilen eleştirlere "Bu, Türkiye’nin sadece 40 gün önce yaşadığı bir travma. Düşünün, bu sizin ülkenizde olsa ne yapardınız? Türkiye’ye biraz daha süre tanımak lazım’’ sözleriyle cevap verdi.

"Gülen'in iadesi ancak bağımsız yargı kararı ile mümkün"

Joe Biden, Türkiye ziyaretinin başarılı geçip geçmediği sorusuna verdiği yanıtta, ziyaretinin başarılı geçtiğini belirterek 'Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesinin ancak bağımsız yargı kararı ile mümkün olabileceği' konusunda Türkiye ziyareti sırasında dile getirdiği görüşlerini tekrarladı.

Joe Biden, basın toplantısının başında yaptığı konuşmada Rusya ile Avrupa arasındaki Kuzey Akımı Enerji Hattı anlaşmasının da Avrupa için kötü bir proje olduğunu belirtip "Enerji güvenlik projeleri açısından riskli bir anlaşma" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler