Bildiri yayımlayan liseye terörle mücadele ekipleriyle baskın

İstanbul Erkek Lisesi'nde gerici müdürün konuşması esnasında öğrencilerin arkasını dönmesiyle başlayan ve gerici eğitim politikalarını eleştiren liseli öğrencilerin eylemlerine Samsun Anadolu Lisesi de katıldı. Bildirinin ardından Samsun Anadolu Lisesi'ne terförle mücadele ekipleri çağrıldı.

Yayınlanma: 15.06.2016 - 15:19
Abone Ol google-news

Okullarında 2 yıldır olup bitenleri madde madde özetleyen okulun öğrencileri, uygulanan bu kötü politikaların karşısında durduklarını ifade ettiler.

Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri, yayımladıkları bildiri nedeniyle tehdit edildi; okula terörle mücadele ekipleri çağrıldı. Söz konusu anlar kameralara yansırken, Müdür Yardımcısı İnce, ‘’Bizim polis velilerimiz var, o araçlar onlarındır’’ dedi

Liselerden birbiri ardına gelen ‘gericiliğe karşı’ açıklamalara karşı okul yönetimleri, Erdoğan’ın “Bunca hadiseden ders almayan birilerinin, hala liseleri, üniversiteleri kaşıyarak, yeni huzursuzluklar peşinde koştuklarını biliyoruz’’ sözlerinden de cesaret alarak harekete geçti. BirGün'den Rabia Yıalmaz'ın haberine göre, Samsun Anadolu Lisesi’nde bildiriye imza atan öğrenciler, öğretmenler ve mezunlar okul idaresi tarafından tehdit edildi. Okul idaresi bununla da yetinmedi, terörle mücadele ekiplerini okula çağırdı. Terörle mücadele ekiplerinin okul içerisinde dolaşması ve idarenin öğrencileri tehdit etmesi kameralara yansıdı.

"Polis velilerimiz de var"

Gazetemizin ulaştığı Müdür Yardımcısı Mehmet İnce iddiaları reddederken, kendisini “Herhangi bir şey herhangi bir sıkıntımız yok. Asılsız bir durum. Bizim polis velilerimiz de var. Onlar illa ki bir şey için geldiler anlamına gelmiyor bu’’ sözleriyle savundu.

Okul idaresinin yıldırma politikası uyguladığını ve sınıfta bırakmakla tehdit ettiğini belirten Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri, “Pazartesi sabahı, mezun arkadaşlarımızla okula geldik. Bildirinin mezunlar tarafından yayımlandığını, bizim de destek verdiğimizi, hiç kimsenin de bu konuda suçlu olmadığını belirtecektik. Ancak müdür yardımcıları arkadaşlarımızın üzerine yürüdü, bağırdı ve hakaret etti. Daha sonra öğrenciler okula zorla sokuldu, mezun arkadaşlarımızda okuldan atıldı’’ diye konuştu.

Yaklaşık 1 saat sonra terörle mücadele ekiplerinin okula geldiğini aktaran öğrenciler sözlerini şöyle sürdürdü:

“Terörle mücadelenin ardından çevik kuvvet ve sivil polisler de geldi. Öğrencilerin sorularına cevap vermiyorlar, biz neyle suçlandığımızı dahi bilmiyoruz. Sınıf defterleri idarede saklanıyor. Sınıflara gönderilmiyor. Yoklamalar değiştiriliyor ve bu bildiriye destek veren öğrenciler yok yazılmaya çalışılıyor. Bir müdür yardımcısının bir öğretmeni arayarak isim verdiği ve ‘O öğrenciyi yok yaz. Zaten bizim için önemi yok. Devamsızlıktan kalması lazım’ dediğini öğrendik ve o bahsi geçen arkadaşımız yok yazılıyor. İdarenin daha önce revirde yattığımız için ya da başka bir gerekçeyle yazdığı izinler var, onları dahi değiştirip devamsızlık olarak yazıyorlar. Ben dahil birçok arkadaşımız bu sorunla karşı karşıya. İzin ve geç kalma kağıtları ortada yok. Bizler de sınıf defterlerini görmeden ifade vermeyeceğimiz söyledik. İdare ise bize, ‘Sınıf defterlerinin sizinle ilgisi yok. Onlar bizde kalacak’ dedi. Biz de ifade vermeyi reddettik ve bunu da idareye bildirdik.”

4 liseden daha bildiri

Gerici eğitim politikalarını ve okul yöneticilerini eleştiren, İstanbul’da başlayan liselilerin direnişi yurt genelinde büyüyerek devam ediyor. İzmir’de bulunan Teğmen Ali Rıza Akıncı Anadolu Lisesi, Suzan Divrik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Karşıyaka Anadolu Lisesi ile İstanbul Erenköy Kız Lisesi mezunları dün bildiri yayımlayan okullar oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler