Bilgi Üniversitesi'nde 18 öğrenci kulübünden ortak açıklama

Bilgi Üniversitesi yönetimi, Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu'nun ders sırasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için kullandığı "En iyisini o yapıyor, en güzel nobranlığı, en güzel kabalığı" sözlerini 'hakaret' sayarak, Balıkçıoğlu'nun işine son vermişti.

Yayınlanma: 18.06.2016 - 17:30
Abone Ol google-news

Bilgi Üniversitesi Yönetim tarafından Erdoğan'a hakaret ettiğiyle gerekçesiyle işine sson verilen Prof.Dr. Balıkçıoğlu için öğrencileri kulupleri dayanışma bildirisi yayınladı.

 

Kulüplerin açıklamasında, "Bizler Bilgi Üniversitesi yönetiminin biat eden, hedef gösteren, akademik özgürlüğü yok sayan tavrının karşısında; hocamızın, özgürlüklerin, bilimin yanındayız.

Akademiyi, bilimi, özgür aklı durdurmaya, korkutmaya tarih boyunca hiçbir diktatörün, kötülüğün gücü yetmemiştir. Bu günlerden de hep beraber kurtulacağımıza inancımız sonsuz." denildi.

Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin açıklaması şu şekilde:

Kamuoyuna duyurumuzdur,

Korku imparatorluğunun her gün etrafımızı biraz daha sardığı, biat etmeyenin saf dışı bırakıldığı, özgürlüklerin birer birer elimizden alındığı böylesi bir dönemde malesef kötü şeyler duymaya, görmeye devam ediyoruz.

Okulumuzun İletişim fakültesinde görev yapan Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu hocamızın akademik özgürlükten uzak bir anlayışla okulla ilişiğinin kesilmesini kabul etmiyoruz. İstanbul Bilgi Üniversitesi öğrencileri olarak her zaman akademik özgürlüğün, fikir özgürlüğünün, bilimin, sanatın yanındayız; bunun için mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz.

Bizler Bilgi Üniversitesi yönetiminin biat eden, hedef gösteren, akademik özgürlüğü yok sayan tavrının karşısında; hocamızın, özgürlüklerin, bilimin yanındayız. Akademiyi, bilimi, özgür aklı durdurmaya, korkutmaya tarih boyunca hiçbir diktatörün, kötülüğün gücü yetmemiştir. Bu günlerden de hep beraber kurtulacağımıza inancımız sonsuz.
Bilgi üniversitesinin bir öznesi olarak üniversite yönetiminin bu kararını kabul edilemez buluyoruz.

Zeynep Sayın Balıkçıoğlu hocamızın, bilimsel ve özgür düşünceden yana olan hocalarımızın ve arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha söylüyoruz. Korkutan, sindirmeye çalışan, güce biat edene teslim olmayacağız.

Dayanışmayla

Bilgi Üniversitesi Öğrencileri

İmzacı Kulüpler

Politika Kulübü

Sosyoloji Kulübü

Bilgi Kadın

Sosyalist Düşünce Kulübü

Bilgi Gökkuşağı

Keşf-i Tarih Kulübü

Metin Yazma Kulübü

Toplumcu Hukukçular Kulübü

Ateizm Kulübü

Bilgi Mun

Kültür Sanat Kulübü

İnsan Hakları Kulübü

Açık Alan Kolektifi

Yeşil Sevenler Kulübü

Öğrenci Gençlik Kulübü

Genç Gazeteciler Kulübü

Toplumsal Dayanışma ve Yaşam Kulübü

BİLGİ'li Psikoloji Kulübü


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler