Bilim insanlarından 'Metal dedektörler' hakkında çarpıcı açıklama

Almanya'nın Münih şehrinde yapılan Avrupa Kardiyoloji Kongresi (European Society of Cardiology Congress - ESC) bu yıl tüm dünyadan yaklaşık 25 bin kardiyologa ev sahipliği yaptı.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 13:40
Abone Ol google-news

Almanya'nın Münih şehrinde yapılan Avrupa Kardiyoloji Kongresi (European Society of Cardiology Congress - ESC) bu yıl tüm dünyadan yaklaşık 25 bin kardiyologa ev sahipliği yaptı. Kongreye katılan Türk Kardiyoloji Derneği yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, kongrede dikkat çeken başlıkları anlattı.

"KALP PİLİ OLANLARIN GÜVENLİK ARAMALARINDA ENDİŞE ETMESİNE GEREK KALMAYACAK"

Habertürk'te yer alan haber şöyle: Alman kalp merkezinden takipli kalp pili bulunan 300 hastada metal dedektörle aranma sonrası kalp cihazlarında herhangi bir probleme rastlanmadığı gösterildi. Kalp pili olan hastalarda AVM’ler, havaalanları ve devlet dairelerine girişte güvenlik aramaları sonrasında cihazlarda arıza gelişebileceğinden korkuluyordu. Elektromanyetik girişime yol açabileceği düşünülüyordu. Araştırmacılar, tüm vücut taraması gibi güvenlik amaçlı aramalarda bu kısıtlamaya gerek olmayacağını söylüyor.

"İLK KEZ BİR ZAYIFLAMA HAPI KALP DAMAR HASTALIĞI İÇİN GÜVENLİ BULUNDU"

Kongrede, ilk kez kilo kaybı için kullanılan bir ilacın kalp damar hastalığı için güvenli bulunduğu açıklandı. Daha önce kilo kaybı için kullanılan ilaçlar, kalp damar hastalığı için tehlike arz ediyordu. Camellia-timi 61 çalışmasına göre; 12 binden fazla obez veya diyabet ve kalp hastalığı açısından riskli olan hastalara lorcaserin verildi. Ortalama 3.3 yıl kullanımdan sonra hastalarda kilo kaybında artışa herhangi bir kardiyovasküler riske yol açmadan fayda gösterdiği ortaya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler